očaravajuća

NAVIKLI SMO DA JE GLEDAMO U ULOGAMA BAKA: Radmila Savićević u mladosti je bila lepotica bez premca, a o OVOJ fotografiji će se dugo pričati

4

Na današnji dan 2001. godine napustila nas je jedna od najcenjenijih domaćih glumica, žena nestvarne energije, talenta i lepote.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Radmila Savićević, jedan od najvećih glumačkih dragulja njenog rodnog Kruševca, uživala je beskrajnu naklonost publike, pre svega zahvaljujući ulogama u serijama Kamiondžije, Pozorište u kući i Srećni ljudi.

 

Njene uloge mnogima su ostale u lepom sećanju pre svega jer je u drugoj fazi svoje karijere harizmatična Radmila igrala uglavnom majke i bake, starije žene iz naroda kojima je najvažnije da je stomak pun i da su deca nasmejana.

 

 

Zbog šarmantnih uloga majke Vuke i bake Ristane Riske Golubović, koje su toliko dobro upamćene i često citirane, gotovo nam je nezamislivo da je jedna od omiljenih srpskih glumica nekada bila samo mlada lepotica na putu ka zvezdama — a upravo je takva bila Radmila Savićević.

 

Na društvenim mrežama pronašli smo jednu fotografiju slavne Kruševljanke iz dana kada je bila ambiciozna i mlada pozorišna glumica.

 

 

Radmila je, inače, najpre bila članica Kruševačkog pozorišta, potom je izvesno vreme radila u Niškom narodnom pozorištu, a u istoriji je ostalo zapisano da je odbila ponudu Meše Selimovića, tadašnjeg direktora Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i s te strane Drine. Ipak, sredinom dvadesetog veka prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta.

 

 

makonda-tracker