menja život iz korena

KRALJICA BEZ MILOSTI PREMA OMILJENOM UNUKU: Princ Hari dobio novu ZABRANU, a ova će mu najteže pasti

3

Kada je odlučio da se povuče s funkcija u kraljevskoj porodici, to je podrazumevalo da se sin princa Čarlsa i ledi Dajane odrekne mnogo toga.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kao da nije dovoljno što je izgubio titulu njegovog kraljevskog visočanstva, tzv. javnog novca i brojnih povlastica, vojvoda od Saseksa princ Hari sada gubi još nešto ― uniformu!

 

Kako javlja britanski The Telegraph, svi koji napuste vojsku na javnim događajima mogu da nose medalje, ali ne i uniforme!

 

Princ Hari bio je u vojsci od 2006. do 2015. godine, a za to vreme dvaput je bio deo misije u Avganistanu. Među svojim saborcima bio je poznat kao Kapetan Vels.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

S obzirom na to da se princ Hari odrekao kraljevskih dužnosti, moraće da se oprosti i od vojnih imenovanja, objavila je u subotu uveče Bakingemska palata, što znači da na događajima poput tradicionalnog Pozdrava bojama i Dana sećanja princ Hari ― ako uopšte odluči da se pojavi ― neće moći da nosi uniformu, za razliku od svog oca i brata.

 

Sledeći put kada bude na nekom vojnom događaju moraće da bude u civilu jer više nije deo nijedne vojne jedinice. To je veoma tužno. Tužno je što ga vojska gubi ― izjavio je lord Vest od Spitheda, koji je ranije bio na čelu britanske mornarice.

 

Mediji dodaju i da su Hari i njegova supruga Megan Markl umalo ostali bez titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa jer je kraljica Elizabeta II ozbiljno razmatrala da im je oduzme. Da se to dogodilo, Hari bi imao nižu titulu grofa Dambartona, čemu se Harijev otac princ Čarls usprotivio.

 

 

makonda-tracker