otvoreno priznanje

"HOĆU DA ČUJETE ISTINU OD MENE — NE OD VOJVODE, PRINCA, NEGO OD HARIJA": Sa tugom je saopštio da nije imao DRUGOG IZBORA

4

Princ Hari sinoć je održao oproštajni govor, rekavši da oseća "veliku tugu" jer on i Megan više neće vršiti dužnosti kraljevske porodice.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Hari je rekao: "Odluka koju smo načinili moja žena i ja nije bila nimalo laka".

 

"Nakon mnogo meseci priče i nakon mnogo godina izazova, znam da nije sve bilo kako treba, ali zaista nije bilo drugog izbora", dodao je.

 

Hari tvrdi da on ne odlazi od kraljevske porodice, ali da više nije bilo moguće da nastavi da služi.

 

"Velika Britanija je moj dom i mesto koje volim. To se nikada neće promeniti. Kada smo se Megan i ja venčali, bili smo uzbuđeni, puni nade, tu smo bili da služimo. Ne menja se ono što ja jesam i koliko sam posvećen. Nadam se da razumete do čega je sve došlo kada sam morao da odstupim od porodice, od svega što mi je bilo poznato, da napravim korak napred u ono što će, nadam se, biti mirniji život. Hoću da čujete istinu od mene - ne od princa, ne od vojvode, nego od Harija."

 

foto: Profimedia

 

"Bila je naša privilegija da vam služimo i to ćemo i nastaviti. Uvek ću iskreno poštovati svoju baku, svog glavnog komandanta, i neizmerno sam zahvalan njoj i ostatku porodice što su podržali Megan i mene. Nastaviću da budem isti čovek koji voli svoju zemlju i posvećen je dobrim ciljevima".

 

"Strah nas je, ali hvala što nam dajete snagu da napravimo i ovaj sledeći korak. Odrastao sam osećajući veliku podršku i gledao sam vas kako dočekujete Megan raširenih ruku. Napokon ste se rešili drugog Dajaninog sina, ura! Kada sam pre 23 godine izgubio mamu, vi ste me uzeli pod svoje okrilje", rekao je Hari okupljenima.

 

 

makonda-tracker