izdala zvanično saopštenje

KONAČNO SE OGLASILA: Kraljica Elizabeta uputila OTVORENO PISMO, evo šta je poručila HARIJU I MEGAN! (FOTO)

1


Nakon što su princ Hari i Megan napustili kraljevske dužnosti, oglasila se kraljica

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Nakon što je iz Bakingemske palate saopšteno da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl više neće koristiti kraljevske titule, niti će dobijati novac iz javnih fondova za svoje kraljevske dužnosti, saopštenjem se oglasila se i kraljica Elizabeta.

 

- Nakon višemesečnih razgovora i diskusija, zadovoljna sam zbog toga što smo zajedno pronašli konstruktivan način pun podrške, za naredne korake mog unuka i njegove porodice. Hari, Megan i Arči će uvek biti veoma voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im zahvalim za njihovu posvećenost u radu u celoj zemlji, zajednici i šire, a posebno sam ponosna na to koliko brzo je Megan postala deo porodice. Nada je cele moje porodice da će im današnji sporazum omogućiti da započnu srećan i miran novi život - stoji u kraljičinom saopštenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Podsetimo, princ Hari i njegova supruga Megan Markl odlučili su da se odreknu kraljevskih dužnosti. Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem.

 

Kraljica je posle "kriznog sastanka" članova kraljevske porodice 13. januara saopštila da se saglasila sa željom Harija i Megan da vode nezavisniji život i da je dogovoren prelazni period tokom kojeg će oni provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa prethodno su iznenadili ostatak kraljevske porodice, objavivši da žele "novi radni model" koji će im omogućiti da provedu više vremena u Severnoj Americi i da budu finansijski nezavisni.

 

Hari i Megan su se odrekli svojih prihoda od novca poreskih obveznika, za koji kažu da je pet odsto njihovih sredstava, dok čak 95 odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi od privatnog imanja princa od Velsa - Čarlsa.

 

 

makonda-tracker