PAMTIĆE GA ZAUVEK

POSLEDNJI POZDRAVI ŠABANU ŠAULIĆU: Zvezde narodne muzike ne mogu da prežale svoga KRALJA i šalju poruke koje KIDAJU SRCE (FOTO)

1

Kolege, saradnici, prijatelji iz sfere javnog života neutešni su zbog odlaska velikog pevača

 

foto: Andreja Damnjanović, Zoran Kuzmanović Minja

 

Dara Bubamara

 

- U šoku sam. Juče smo se sreli na aerodromu, pričali smo sat vremena, smejali smo se. Strašno, ja sam još u šoku - rekla je Dara.

 

Saša Matić

 

- Malopre sam čuo. U soku sam. Ne mogu da poverujem. Bože, šta se ovo dešava. Bili smo dobri prijatelji, on mi je bio idol. Teško mi je da pričam. Saučešće porodici - izjavio je pevač i Šabanov prijatelj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saša Matić (@sasamatic_official) on

 

Na Instagramu je poručio:

 

- Nikad teža nedelja. Pretužno i preteško prihvatiti da te više nema. Bila je velika čast i privilegija poznavati te. Počivaj u miru, dragi moj prijatelju. Ostavio si ogromnu prazninu u mom srcu i u zivotu, zauvek! Saučešće porodici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slavica Cukteras (@cukterasslavica) on

 

Slavica Ćukteraš

 

- Ne volim što ovo moram da kažem i ne volim što se sve to desilo. Nisi samo bio kralj muzike nego si bio kralj od čoveka. Kako si pevao, takva ti je bila i duša. Pevaj gore Šabane sad. Pevaj neka celo nebo grmi, a ovde ćeš živeti večno - poručila je pevačica na Instagramu.

 

Milica Todorović

 

- Jednom prilikom mi je rekao: "I tebe sam opevao u pesmi!", i smejući se zapevao "Milicu Stojan voleo". Pamtiću vas uvek po divnim rečima i savetima koje ste mi davali. Živećete kroz svoje pesme koje ste nam ostavili, a mi ćemo ih uvek rado pevati kao i do sad. Počivajte u miru legendo. Saučešće porodici Šauli - napisala je pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katarina Grujić (@katarinagrujic.doll) on

 

Katarina Grujić

 

- Nisi bio samo KRALJ narodne muzike, vec i KRALJ svih dobrih i časnih ljudi! Počivaj u miru, legendo naša! - poručila je Šabanu Kaća.

 

Goca Božinovska

 

- Jao Bože, otišao je moj brat, moja mladost, moje sve. Sve se nadam da ovo nije tačno, nije prvi put da ga sahranjuju... Pa zašto se ovo desilo? Tresem se, ne mogu da se smirim - kaže Goca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goca Bozinovska (@gocabozinovska) on

 

Jana Todorović

 

- Verujte da smo svi u šoku, ne mogu da vam opišem. Ova stravična vest me zatekla u Austriji na odmoru, od vas sam je saznala. Sa Šabanom sam godinama radila i družila se, mnogo mi teško pada. Ja sam izgubila oba roditelja, i verujte mi da mi da Šabanova smrt isto tako teško pada - kaže Jana.

 

Neda Ukraden

 

- Grozne li vesti! Ne, nije otišao, neće nikad otići! Bio je i ostao najveći među velikima! Počivaj u miru, care! Goci, Saneli, Ildi, Mihailu, moja porodica i ja upućujemo izraze najdubljeg saučešća!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden) on

 

Željko Samardžić

 

- Mnogo mi je žao. Šaban je bio zaista poseban i vredan svakog poštovanja. Potresen sam gubitkom, iskreno saučešće porodici - bio je iskren pevač.

 

Snezana Đurišić

 

- Ovom prilikom bih izrazila duboko saučešće porodici Šaulić. Ovo su izuzetno teški trenuci i svi imamo potrebu i želju da pruzimo reči i dela koja donose utehu, ne samo porodici Šaulić, već i samima sebi, jer ovo šokira, stvara tugu, nemir. Izgubili smo kralja narodne muzike i potpuno je besmisleno da ja sad ovde govorim i nabrajam koliko je dubok trag ostavio za sobom, kada svi vrlo dobro znamo. Njegove pesme i glas će živeti još dugo, dugo.Njegovoj porodici želim da smognu snage i hrabrosti da prebrode ove najteže trenutke - kaže Snežana.

 

foto: Damir Dervišagić

 

Jelena Jevremović

 

- Užasno sam potresena. Moja porodica i njegova su oduvek imale prijateljski odnos. Između ostalog, rasla sam uz njegovu muziku, čak sam ove godine za doček bila na njegovom nastupu u Beogradu. Odlično znam sta je gubitak jer sam pre dve godine izgubila oca Mikija, koji je obožavao Šabana - rekla je ona.

 

Vanja Mijatović

 

- Šok, prevelika tuga, prosto ne mogu da poverujem još uvek. Želim porodici da izjavim saučešće - kaže pevačica.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SLOBA RADANOVIC (@slobaradanovic) on

 

Sloba Radanović

 

Otišao je najbolji, jedinstven, nezamenjljiv... Sa razlogom prozvan kraljem narodne muzike. Šaban, pa 100 praznih mesta. Kada me u jednom takmičenju lomila trema i kada je su ostali članovi žirija sumnjali u mene i dvoumili se da li da mi daju glas, on je rekao "ALI ČUJE SE DA MOMAK ZNA DA PEVA". Tu rečenicu odlično pamtim. Čast mi je da sam imao priliku da ga upoznam i zapevam pred njim. Živećeš večno u svojim pesmama. Hvala za sve što si nam ostavio iza sebe.

 

Goga Sekulić

 

- Bila mi je čast poznavati ovakvog čoveka i legendu - napisala je kratko pevačica i podelila zajedničku fotografiju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goga Sekulic (@sekulicgoga) on

 

Rada Manojlović

 

Izuzetno pogođena gubitkom, pevačica Radmila Manojlović se veoma raspisala.

 

- Prva asocijacija na detinjstvo, na ljubav, na mog tatu (koji se sa tom pesmom takmičio na raznim takmičenjima pevaca amatera), jeste najlepša ljubavna pesma svih vremena i najlepši glas koji smo ikada imali prilike da čujemo: “Dođi da ostarimo zajedno” i Šaban Šaulić. Treba da budemo srećni i zahvalni što nam je svima obeležio detinjstva, živote, ljubavi, patnje, tuge i veselja, što ga je Bog poslao baš nama, da svojim nestvarnim anđeoskim glasom miluje i probudi sva naša čula… - napisala je ona i dodala:

 

- Jednako je i njegova duša bila božanstvena, a dobrota, skromnost i topla emocija isijavala iz očiju... Mislim da smo se, kako godine i život neumitno prolaze, svi negde potajno bojali i pitali šta će biti sa estradom kada nam ne bude više bilo Šabana, ko će nam tako savršeno pevati, kad je on samo jedan, od Boga poslat? Želeli smo da ga Bog što duže poživi, da još malo uživamo u tom nestvarnom vokalu, koji je otpevao i ostavio nam nebrojeno mnogo vanvremenskih hitova... Činilo se nemogućim da nas kralj ikada napusti. I mislim da se to činilo nemogućim, baš zato što je on još za života postao besmrtan. Jedan jedini, najveci, Šaban Šaulić, obožavan, nikada prežaljen i nikada zaboravljen. Porodici najdublje saučešće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreana Cekic (@andreanacekic) on

 

Andreana Čekić

 

- Baš je teško prihvatiti činjenicu koju ne želiš da prihvatiš. Ti si svima nama, koji se bavimo muzikom, uzor i učitelj. I nekad i sad i zauvek. Mislim da si anđelima ulepšao raj svojim dolaskom i da je nebo sada raspevano. Hvala ti za svaku emociju koju si nam dao i usadio prave vrednosti. Takvi kao ti nikada ne umiru

 

 

 

 

 

makonda-tracker