uzelo maha

Ovo su detalji o bolesti Rade Manojlović: Operacija zakazana u Švajcarskoj

1

Pevačica je došla do stadijuma kada ne može da izdrži bolove

 

 

Zato je dugo razmišljala i odlučila da rešenje potraži u Švajcarskoj jer su tamo specijalisti koji rešavaju problem za kratko vreme.

 

- Rada se plaši operacija i bilo čega što ima veze s hirurgijom, naročito kad treba da je uspavaju. Ona ni estetske korekcije nije želela da radi jer uvek ponavlja rečenicu njenog oca: „Jednom otvoreno telo hirurškim nožem više nije to telo.” Međutim, kada je doterala cara do duvara i više ne može da izdrži bolove, ona je po preporuci pozvala kliniku u Švajcarskoj za koju je čula da je dobra i zakazala lečenje. Oni nisu isključivi i ne žele da je operišu po svaku cenu, već će probati lečenjem da saniraju njen problem. Oni su tražili da im ona pošalje sve snimke kičme i nalaze koje je radila kako bi bili spremni za pregled na koji bi ona uskoro trebalo da ode. Mislim da ti pregledi staju oko deset hiljada evra, ali to nije problem jer Rada neće žaliti novca samo da joj bude bolje. Važno je da se ona više ne muči i da može bez problema da igra na sceni, da stoji na štiklama i nema bolove - otkriva naš izvor, i kaže da pevačica nerado priča o tome jer ne želi da njena publika bude zabrinuta, naročito što ona neće otkazati nijedan nastup.

 

- Rada uskoro putuje u Švajcarsku, gde će joj biti prvo postavljena dijagnoza, a nakon toga počinje lečenje. Ona će u međuvremenu raditi jedino što će joj doktori tražiti da skrati štiklu i da što više hoda ili leži, a što manje da sedi. Nakon mesec dana tamošnja komisija će odlučiti da li mora da ide na operaciju ili ne. Uplašena je ali ne dozvoljava da se to vidi - otkriva naš izvor.

 

Rada nije želela da potvrdi za „Scenu” zbog čega odlazi u Švajcarsku i da li se boji, ali nam je priznala da postoji problem.

 

- Pored kičme, sada imam više problema s vratom. Sve me to jako buni, a na sve to već danima me probada nešto između lopatica. Moram da potražim pomoć lekara. Zasad mi ništa drugo ne preostaje do da odem kod kiropraktičara za početak - rekla nam je Rada, koja nam je nedavno mnogo opširnije pričala o svom problemu, koji u tom trenutku još i nije bio u tom stadijumu.

 

- Samo izgledam zdravo. Sve mi fali, žalim se ceo dan, opet sam se ukočila, ne mogu lepo ni da sedim ni da stojim. Sećate se da sam ranije pričala o problemu koji imam sa kičmom? Nažalost, opet mi se vratilo. Svaki dan imam terapije - rekla nam je Rada, i otkriva da je bolovi u kičmi ometaju u svim životnim aktivnostima.

 

Mada, prema rečima njoj bliskih ljudi, ona pokušava na sve načine da se to ne primeti jer je od smrti majke naučila da bude jaka i oslonac celoj porodici.

 

Rada nikada nije krila da ima problema sa kičmom i da joj otežava ne samo da funkcioniše u poslu, već i privatno. Ipak, kao pravom profesionalcu, to da li u tom trenutku ima bolove ne može se videti na sceni.

 

 

makonda-tracker