uzelo maha

Ovo su detalji o bolesti Rade Manojlović: Operacija zakazana u Švajcarskoj

1

Pevačica je došla do stadijuma kada ne može da izdrži bolove

rada manojlović
rada manojlovićfoto: Andreja Damnjanović

 

Pevačica već godinama prolongira operaciju, ali kako više ne može da izdrži bolove, po savetu lekara iz Srbije, potražiće pomoć u inostranstvu.

 

Rada se već godinama bori sa bolovima u kičmi zbog pršljenova koji joj nagnječe nerv, ali i diskusima. Ona ne samo da trpi jake bolove, već u poslednje vreme ima problema dok hoda, a operaciju prolongira odavno. Kako “Scena” saznaje, ona će ovih dana otputovati u Švajcarsku na lečenje, gde će tim stručnjaka odlučiti da li će i kada biti operisana.

 

Rada je, kako saznajemo, prvo probala sve da ne bi morala da ide pod nož, ali kako zbog posla ne miruje dovoljno, njeno stanje se nije popravilo. Nakon konsultacija sa doktorima iz Srbije, kao i kiropraktičarom kod kojeg ide redovno, ona je zakazala hitan pregled u jednoj privatnoj klinici u Švajcarskoj.

 

- Radmila već dugo ide na fizikalne terapije, one joj pomognu, ali trenutno, međutim, to nije dugoročno rešenje. U poslednje vreme se događa da odmah posle nastupa i putovanja nazad u Beograd, mora da ode na injekcije, blokade i masaže, da bi joj umanjili bolove - kaže naš izvor blizak pevačici, i dodaje:

 

- Rada mnogo radi. Nekada se desi da ima i po pet nastupa vezanih i da su svi u različitim državama, zato dane provodi u autu ili avionu, gde sedi ili spava u potpuno neprirodnom položaju. S druge strane, zbog prirode posla i toga što želi da bude atraktivna, Rada nosi visoke potpetice što dodatno otežava njeno stanje. Vreme je prolazilo i Rada je počela da oseća sve jače bolove. Onda je išla na fizikalne terapije koje su trajale mesecima. Ima svog fizioterapeuta Vladu, kod koga ide i dva puta nedeljno. Pomogne joj. Međutim, više to nije to. Nekada ne može da se namesti i dok spava. Predstavlja joj problem koji položaj da nađe kako bi se makar malo odmorila.

 

 

Nastavak na sledećoj strani

makonda-tracker