ekskluzivno za Glossy

BIO JE NAŠ LIČNI HEROJ: Porodica Rođe Raičevića progovorila o najdubljim emocijama i velikoj tragediji koja ih je zadesila pre 18 godina (FOTO)

2

Na današnji dan pre 18 godina preminuo je jedan od najpoznatijih kantautora devedesetih godina - Rođa Raičević. Napustio nas je prerano, u 44. godini života, a ostao je upamćen po mnogim hitovima, ali i po preranom i misterioznom odlasku.

foto: Youtube Printscreen

 

Privatno je bio jako tih i staložen posvećen porodici i Bogu, uvek se trudio da se što bolje odmori za nastup kako bi mogao publici da pruži svoj maksimum. Zaljubljen u muziku, živeo je za pesmu i tako je bilo da kraja njegovog života. Osim pevanja najviše je voleo da slika, bio je jako talentovan i za tu unetnost. Previše rana smrt je zaustavila njegovu prvu samostalnu izložbu sliku u Sava Centru. Najviše je voleo da crta pejzaže i aktove“-govori njegov bratanac.

Prošlo je 15 godina od njegove smrti, a tek sada je izašlo na videlo da je NJU voleo do poslednjeg trenutka: U ovu pevačicu je Rođa Raičević bio zaljubljen (FOTO)

 

Takođe otkriva i nešto više o preranom odlasku ovog čuvenog kantautora devedesetih:

 

Godinama nakon toga u našoj kući je vladala tišina, bol i tuga. Jedan jako težak period života za sve nas, a pogotovo za njegove roditelje i brata. Prošlo je 16 godina od tog dana, i mi i dalje ne možemo da se pomirimo sa tom činjenicom da nije vise sa nama. Naučili smo da živimo sa tim ali verujte nikada ne može više ništa biti kao pre“-sa tugom i setom ispričao je Zoran prošle godine. 

 

Prošle godine, posle šesnaest godina od stradanja Rođe Raičevića, njegova porodica je odlučila da podigne spomen česmu u znak sećanja na njega koja je baš na dan njegove godišnjice otvorena.

 

foto: Privatna Arhiva

Zoran Raičević je rekao par stvari o tome:

 

U prisustvu porodice i prijatelja na porodicnom groblju u Niksicu baš godišnjicu njegove smrti biće otvorena spomen česma u njegovo ime. To je nešto što on zaslužuje i na šta je cela porodica jako ponosna. Na ideju o podizanju je došla cela porodica,a trebala je biti otvorena još prošle godine ali nismo uspeli kvalitetno da završimo projekat- ispričao je Zoran prošle godine.

Iznenadna smrt pevača obavijena velom tajne: 15 godina duga misterija koja i dalje intrigira našu estradu (FOTO, VIDEO)

 

Prisetimo se, Rođa je pronađen 7.oktobra 2001. mrtav u svom stanu gde je živeo u centru Beograda, ulica 27. marta, broj  25.

 

 

makonda-tracker