NEVEROVATNO

KRŠILI SU TRADICIJU PRE MEGAN: 12 detalja sa venčanja Vilijama i Kejt koje NIKO NIJE PRIMETIO, a nose TAJNU SIMBOLIKU

1

Pre 9 godina, 29. aprila, odigralo se venčanje iz bajke Kejt Midlton i princa Vilijama, ali niste znali da je svaki detalj bio simboličan i važan

Kejt Midlton
foto: Profimedia

7. Čipka je baš važna

 

Čipka na Kejtinoj venčanici je bila specijalno šivena, iz Francuske i Britanije, ručno zašivena za svilu haljine. Cvetni motivi na čipki simbolizuju Englesku, Škotsku, Vels i Severnu Irsku.

 

8. Kejt se sama šminkala

 

Za dan venčanja Kejt nije angažovala profesionalne šminkere, naprotiv — sama je htela da se našminka. Savete je tražila od šminkerke Hane Martin, a željeni izgled bio je — blagi smokey eye, ružičaste usne, blagi sjaj.


9. Kontroverzna frizura

 

Osim što se sama šminkala, Kejt je prekršila tradiciju i sa svojom frizurom. Kraljevska porodica tražila je od Kejt da njena kosa bude u skladu sa tradicijom i dali su joj uputstvo kako treba da izgleda. Međutim, Kejt je htela blage lokne i dugu, puštenu kosu. To je bio i Vilijamov lični favorit kad je frizura u pitanju.

 

Kejt Midlton
foto: Profimedia

10. Drveće je dobilo "drugi život"

 

Umesto cveća i slične dekoracije, Kejt je želela da njena dekoracija bude drveće. Nakon venčanja, ono je dobio šansu za "novi život". Princ Čarls ih je presadio ispred svoje kuće u Karmartenširu.

 

11. Kum krši tradiciju

 

Tradicija kumstva je dobro poznata u modernom društvu, tako da se niko nije mnogo bunio kad je Vilijam odabrao Harija da mu bude kum, ali ipak — prekršio je tradiciju. Za kraljevska venčanja važi da mladoženja nema kuma, već "podršku" koju sam bira, a koja ne stoji kraj oltara sa njim.


12. Kejtin prsten od zlata

 

Iako Vilijam nije hteo da dobije prsten tog dana, svojoj supruzi je dao prsten od velškog zlata. To je tradicija u kraljevskoj porodici već decenijama — sve prstenje je napravljeno od istog, velškog zlata, koje je dato kraljici Elizabeti, a čuva se u trezorima i daje se verenicima na poklon.

 

 

makonda-tracker