kontroverze

ELIZABETA NIJE DOŠLA, MLADA NIJE SMELA DA NOSI TIJARU, A VILIJAM I HARI... Svi detalji venčanja princa Čarlsa i Kamile

0

Skromna svadbena ceremonija sa mnoštvom detalja koji ni dan-danas nisu po volji Kamili, supruzi i najvećoj ljubavi princa Čarlsa

foto: Profimedia
foto: Profimedia

9. aprila 2005. godine princ Čarls i Kamila Parker Bouls venčali su se u lokalnoj opštini Gildhol na intimnoj svadbenoj ceremoniji, nakon koje su se uputili u dvorac Vindzor kako bi dobili blagoslov od kenterberijskog arhiepiskopa.

 

Ipak, njihovo venčanje bilo je i te kako skromno u odnosu na ono koje je upriličeno kada se princ od Velsa ženio Dajanom Spenser.

 

Danas slave 16 godina braka, ali njihova ljubavna priča traje mnogo duže.

 

Međutim, mnogo detalja vezanih za konačno ozvaničenje njihove romanse ostalo je manje poznato, ali svakako kontroverzno.

 

Među zvanicama su bili Čarlsovi sinovi Vilijam i Hari, a zanimljivo je da su bili odlično raspoloženi. Njih dvojica su tada imali 22 i 20 godina, a prisutna su bila i Kamilina deca.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Ipak, kraljica Elizabeta nije došla. Kako su tada pisali britanski mediji, ona je "imala obaveze" i nije mogla da prisustvuje. Ujedno, ona je insistirala na tome da venčanje bude malo, skromno, a ne glamurozno, kao što je to inače običaj. Međutim, pojavila se nakon ceremonije. Pisalo se i kako ona smatra da njena uloga i funkcije ne dozvoljavaju da se pojavi na sinovljevom venčanju, posebno zbog skandalozne ljubavne afere Čarlsa i Kamile i reputacije koja ih je godinama pratila. S druge strane, princ Filip je došao na venčanje.

 

 

Iako tijare važe za izuzetno važne i vredne predmete u kraljevskoj porodici, koje se prenose s generacije na generaciju i mlade na venčanjima iz uvek nose, Kamila nije bila jedna od njih. Za početak, nije običaj da razvedene mlade nose tijaru. Osim toga, drugi razlog je lokacija. Njih dvoje su imali gradsko, opštinsko venčanje, a kraljevske mlade tijaru nose na crkvenim venčanjima. 

 

Šuška se da Kamila insistira na tome da Čarls i ona organizuju novo venčanje, jer je, navodno, muči što nije imala spektakularno venčanje kao princeza Dajana, ali i Dajanini sinovi. Smatra da ima pravo na lepšu ceremoniju i ne voli što je njena svadba prošla tako nezapaženo...

 

Ostaje da se vidi hoće li joj biti dozvoljeno da ispuni tu želju.

 

 

makonda-tracker