nasledila tatin dar

Krenula je očevim stopama, dobila dete sa sinom naše poznate glumice: Znate li ko je ćerka Predraga Ejdusa?

0

Vanja je krenula očevim stopama, ali retko imamo priliku da je vidimo u javnosti 

Predrag ejdus bio je legenda našeg glumišta
Predrag ejdus bio je legenda našeg glumištafoto: Dragana Udovičić

Glumica Vanja Ejdus je ćerka našeg ponatog glumca Predraga Peđe Ejdusa i arhitekte Milice Ejdus. Studirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Gordane Marić.

 

Svoju karijeru počela je da gradi još dok je bila studentkinja. Neosporan talenat došao je do izražaja veoma brzo, pa je 2002. godine dobila Sterijinu nagradu za naslovnu ulogu u Hasanaginici, koju je režirao Jagoš Marković.

 

Posle toga je odigrala još dvadesetak glavnih i niz drugih uloga na pozorišnoj i na filmskoj sceni. 

 

 

O privatnom životu gotovo nikada ne govori u javnosti, niti je ljubitelj objektiva fotoaparata, pa retko imamo priliku da je vidimo. 

 

Ipak, jedna prilika ukazala nam se sinoć, kada se Vanja pojavila na premijeri predstave "1984" koja je pripremljena prema čuvenom istoimenom romanu Dzordza Orvela, u reziji spansko-nemacke rediteljke Alie Luke.

 

Vanja je za ovu prilku odabrala dugu plavu suknju i top koji je otkrivao dobar deo njenog stamaka, pa smo se uverili da je glumica u top formi. Preko topa je nosila dugi crni mantil, koji je iskombinovala sa ravnim baletankama i crno-belom torbom sa animal printom. 

 

Vanja Ejdus je ćerka Predraga Ejdusa i oboje su glumci
Vanja Ejdus je ćerka Predraga Ejdusa i oboje su glumci foto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Da podsetimo, osim po neospornom glumačkom talentu, Vanja je u centru pažnje javnosti bila i nakon što se saznalo da je u braku sa Ivanom Kostićem, sinom pokojne glumice Stanisalve Pešić.

 

Njih dvoje su postali ponosni roditelji devojčice Sane, ali brak nije izdržao izazove pa su odlučila da na njega stave tačku. Jednom prilikom otkrila je kako je sve to uticalo na ćerkicu, ali i njih dvoje.

 

- Mislim da smo sve troje to prevazišli na najzdraviji mogući način. Prijatelji smo i želimo jedno drugom dobro. Ona ima i oca i majku koji su sto posto prisutni u njenom životu i ne vidim da tu postoji ikakav problem. Razvod je, po mom mišljenju, problem samo onda kada se dve najvažnije osobe mrze, unižavaju i vređaju, a to onda sluđuje dete jer mu prerano detronizuje najbitnije figure. Moja Sana deluje kao srećna i stabilna devojčica.

 

Bonus video

Anđela Jovanović odgovara na 36 pitanja 

 

 

 

 

 

makonda-tracker