mnogo novca je u igri

Glumica je bila OPSEDNUTA time da joj ćerke budu princeze: Rasle su u ZLATNOM PAKLU, a sada ratuju duže od decenije

0

Iako nemaju nikoga ko im je bliži, dve rođene sestre i naslednice čuvenog italijanskog milijardera i glumice od 2010. ne smiruju se, a razdor im stvara – novac. Mnogo, mnogo novca.

princ karlo i princeza kamila de burbon sa ćerkama
princ karlo i princeza kamila de burbon sa ćerkamafoto: FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia

Uz svoj široki osmeh, skupocenu odeću i raskošne plave uvojke, princeza Kamila de Burbon je slika savršene moderne princeze.


Ćerka italijanske filmske zvezde Edoarde Kročijani, poznatije kao Edi Vesel, u braku je s princem Karlom, unukom princa Ranijerija, a ima dve ćerke – Kjaru i Karolinu – i naizgled savršen život.


Obe njene ćerke kreću se u najvišim evropskim krugovima, a odnedavno se šuška da je princeza Kjara u vezi s princem Kristijanom od Danske, s kojim je viđena kako uživa u Sen Tropeu.


Čini se da je u ovoj porodici ljubav prema plemstvu i prinčevima nasledna, budući da se dugo pričalo kako je Kamilina majka Edoarda bila opsednuta time da joj se ćerke udaju za evropske kraljeve i prinčeve.

 

 

Kako su pisali strani mediji, ova opsesija bila je tako jaka da se tvrdilo da je Edoarda "zarobila svoje ćerke u zlatnom paklu".

 

Odnosi u porodici princeze Kamile ni danas nisu idealni – ona je provela deceniju u ratu sa svojom sestrom, a razdor je nastao zbog nasledstva koje je ostalo iza njihove majke.


Kamila Kročijani rođena je u Rimu, a kada je imala pet godina njena porodica se preselila u Ženevu. Otac današnje princeze bio je milijarder Kamilo Kročijani, dok joj je majka Edoarda spadala u najlepše Evropljanke i sarađivala je s vodećim italijanskim režiserima, uključujući Federika Felinija.

 

Kamila je završila prestižne američke škole, a u Njujorku se družila s ljudima "različitog porekla, veroispovesti i uverenja, zahvaljujući čemu je postala otvorena i tolerantna" osoba.

 

 

  • Odrastanje princeze Kamile i odnos sa sestrom


Međutim, nije bilo mnogo tolerancije unutar njene porodice, nakon što je Kamilina majka otvorila štednju za nju i svoju drugu ćerku Kristijanu.


Edoarda je pritiskala devojke da se kreću u aristokratskim krugovima kako bi postale princeze, a Kristijana je tvrdila da ju je majka terala da se viđa s italijanskim princem Banteom Bonkompanjijem Ludovisijem, s kojim je ipak ostala samo četiri meseca. Želela je da se uda za francuskog preduzetnika Nikolasa Delrijua, što joj je bilo zabranjeno.


Međutim, Kamila je uspela da doda reč "princeza" pored svog imena, jer je stupila u brak s princem Karlom.

 

1 / 5 Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER


Sve je delovalo mirno u njenoj porodici do 2010. godine, kada je iz štednje koju je Edoarda otvorila nestalo mnogo umetničkih dela i 100 miliona funti i potom prebačeno na Kamilino ime, a Kristijana se uplašila da je novac nepovratno otišao njenoj sestri. Zbog toga je odmah pokrenula sudski postupak, uz tvrdnju da su pokušali da je spreče da nasledi porodično imanje.

 


Princeza Kamila odbila je da oda gde se nalaze majčine dragocenosti, uključujući i jednu Gogenovu umetničku sliku vrednu skoro 50 miliona funti, a nedavno je upozorena da joj zbog toga preti milionska kazna.


Kraljevski sud je 2017. naložio da se ponovo osnuje štednja, a potom i da Kamila otkrije detalje o bogatstvu svoje majke naci BNP Jersey, ali ni sud ni banka nisu bili zadovoljni podnescima koje je ona dala pod zakletvom. Tako je, recimo, advokat Vilijam Redgrejv ispred pomenute banke istakao da nije dostavljeno ništa o nakitu.

 


S druge strane Olaf Blejkli, koji je zastupao princezu Kamilu, tvrdi da ona nije znala gde se nalazi mnogo majčine imovine i da je predala stavke koje su "istaknute kao prioritetne".


Kristijana je kasnije pruičala da se njena majka Edoarda plašila da će ostati sama i da je kontrolisala svoju decu uz pomoć novca. Kako je istakla, Kamila i ona su vodile vrlo luksuzan život, ali ga je opisala kao "zlatni pakao" jer nisu imale nezavisnost i pravo na sopstvene izbore u privatnom životu.


Danas su princeza Kamila i njen suprug princ Karlo "vrlo aktivni u promovisanju kulturnog, umetničkog, istorijskog i duhovno identiteta južne Italije", navodi se na njihovom sajtu.

 

 

Oni žive na relaciji Monte Karlo-Pariz, a Kamila se bavi dobrotvornim radom i sarađuje s Unicefom, Crvenim krstom, udruženjem Monako protiv autozma, Fondacijom Princeza Grejs od Monaka...

 

 

BONUS VIDEO

Recept za pogačice kraljice Elizabete

 

makonda-tracker