"kao od brega odvaljen"

Jednom je uplašio Srbiju, živi DALEKO od glumačkog sveta: Ko je jedino dete Miše Janketića koje se ne bavi umetnošću?

0

Najstariji sin Mihaila Miše Janketića i Svjetlane Knežević jedini je od njihove dece koji nije želeo da se bavi glumom

marko i miša janketić na jednoj od poslednjih zajedničkih fotografija
marko i miša janketić na jednoj od poslednjih zajedničkih fotografijafoto: Vladimir Šporčić

Čuveni glumac Mihailo Miša Janketić imao je brak za primer sa Svjetlanom Knežević, svojom koleginicom, a njih dvoje bili su ideal ljubavi i porodice. Par se venčao 1972. godine, a trajao je do smrti glumca u maju 2019. godine.

 

Njih dvoje su tokom braka dobili četvoro dece. Dok su Marko i Milica uspešni glumciIva se bavi baletom, što je ljubav koju je usvojila od majke, a najstariji njihov sin Radomir živi daleko od sveta umetnosti.

 

On ima 46 godina i, kako piše na njegovim društvenim mrežama, živi u Tomaševu, u Crnoj Gori, odakle redovno kači fotografije. Radomir je u poslednje vreme aktivan na društvenim mrežama, a na njegovom Fejsbuku navodi se da je autor digitalnog sadržaja. 

 

Radomir je zaljubljenik u motore, automobile, a jednom prilikom je baš zbog toga uplašio Srbiju. On je pre nekoliko godina doživeo saobraćajnu nesreću o kojoj su pisali mediji, a neobično je što je on na svom Instagramu ranijih godina delio fotografije smrskanih automobila, gde je sebe nazvao čak i "gospodarem saobraćajnih nesreća".

 

— Ne želim ni da pokušam da budem duhovit, ali sam posle prevrtanja vozio niz provaliju na krovu, ljudi koji su me izvlačili nisu ni slutili da sam živ, kažu imao si sreće u nesreći po stoti put, ja bih za početak bar jednu sreću u sreći  — napisao je tada Radomir.

 

 

On je u lepim odnosima sa svojom porodicom, a nedavno je objavio porodičnu sliku iz vremena kada su svi bili na okupu, dok je povod bio rođendan njegovog oca 24. maja.

 

 

Miša je, inače, uvek s ponosom pričao o njemu, kao i o ostaloj deci:

 

— Od nas šestoro u kući jedino najstariji sin nije glumac, niti je to ikada želeo da bude jer ima fantastično sigurno zanimanje, on je policajac — rekao je jednom Miša.

 

Njegova majka Svjetlana, koja provodi leto na crnogorskom primorju, nedavno je objavila fotografiju sa Radomirom, uz reč koja dovoljno govori: "Majkin".

 

Bonus video

Kućno izdanje Marka Janketića:

 

makonda-tracker