jeste li znali?

Svi ga znaju po — NADIMKU: Znate li koji poznati pevač je otac Damira Handanovića i svekar ministarke Đedović?

3

Svekar Dubravke Đedović i otac Damira Handanovića je poznati kompozitor i folk pevač

dubravka đedović i damir handanović venčali su se nedavno na intimnoj i romantičnoj proslavi
dubravka đedović i damir handanović venčali su se nedavno na intimnoj i romantičnoj proslavifoto: sanja.handanovic/Instagram

Jedan od najaktuelnijih parova na domaćoj javnoj sceni trenutno su svakako ministarka Dubravka Đedović i kompozitor Damir Handanović, koji su pre nekoliko dana stali na ludi kamen i zavetovali se na večnu ljubav.

 

Ovaj poznati par organizovao je intimnu proslavu svoje ljubavi u jednom restoranu na Avali, a na njemu su, prema pisanju medija, okupili svoje bliske prijatelje iz sveta politike, estrade i sporta.

 

Njih dvoje nikako ne žele da eksponiraju svoju ljubav, te o njoj mnogo ni ne govore, ali kada to urade, koriste samo najlepše reči.

 

–  Damir me je osvojio svojom kreativnošću i duhovitošću. Znate, uz sve napore, ljubav još niko na svetu nije objasnio, ma koliko se trudili –  objasnila je ministarka Dubravka za Bazar.

 

1 / 11 Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

 

Međutim, mnogi ne znaju da je Damir nasledio ljubav prema muzici, ali i talenat, od svog oca, folk pevača i kompozitora Hašima Handanovića Paška.

Paško Handanović.

 

 

Jedan od njegovih najvećih hitova svakako je "Devedeset dana", koja mu je dala novi zaokret u karijeri. Kako piše Telegrad, do tada je bio dvojkaš iz muzičkog jata Novice Negovanovića, a onda se dosta toga promenilo.

 

"Devedeset dana" mi je produžila vek. Zahvaljujući maestru Mići Nikoliću snimio sam megahit, i to u ludilu rata i hiperinflacije. To je svakako moja najskuplja tezgaroška pesma. Uneo sam u nju i deo sebe, i kad je pevanje i kad je melodija i kad je tekst u pitanju — kazao je narodnjački klasik Paško Handanović.

 

Bonus video

Ministarka Grujičić igra kolo:

 

makonda-tracker