ne pojavljue se u javnosti

Nakon 5 godina veze tajno su se venčali, a onda su došli oni: Ovo su DECA Dina Merlina - ne zna se na koga je ponosniji

0

Uprkos činjenici da je poznati širom Balkana pevač svoju porodicu drži podalje od očiju javnosti 

Dino Merlin ima sina i ćerku koji se retko pojavljuju u medijma
Dino Merlin ima sina i ćerku koji se retko pojavljuju u medijmafoto: Dragan Kadić

Jedan od najpopularnijh pevača ne samo u Hrvatskoj, već i na celom Balkanu, Dino Merlin ima veoma ispunjen i lep privatni život. On svoju porodicu ne eksponira javno, što je možda i razlog zbog kojih je godinama ostao u skladnom braku.

 

Oni koji prate njegov rad znaju da je on godinama u braku sa suprugom Amelom Dervišhalidović, a par nikada nije bio umešan ni u jedan skandal. Njih dvoje imaju dvoje dece, sina Hamzu i ćerku Naidu.

 

Njegov sin je godinama sturdirao u raznim gradovima Evrope zbog čega je bilo teško uhvatiti ga u domaćoj javnosti. Ipak, oni koji znaju kako izgleda kažu da je Hanza slika i prilika poznatog oca

 

 

Nakon što se godinama školovao se u Berlinu,Londonu, studirao je i Menadžment i političke nauke u Istanbulu. On danas ocu pomaže u karijeri i imaju savršen poslovni odnos. 

 

Pored sina Hamze, Dino i Amela imaju i ćerku Naidu, koja takođe maksimalno izbegava javnost.

 

Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, "kavijara i šampanjca". Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje - šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvek bio: "Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući" — ispričao je Dino u jednom intervjuu, a zatim nastavio:

 

 

Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina.

 

Poznati pevač istakao je da je u životu najviše ponosan na svoju porodicu.

 

Jako sam ponosan na svoju decu koja su sama izabrala put i iškolovala se. Znam šta su važne, a šta nevažne stvari u životu. Trudio sam se uvek da se dopadnem mnogima, a da se ne dopadam svima. Gledam uvek i da budem solidaran sa ljudima, poprilično sam narodski čovek i želim da doprinesem. Ako mogu ikako da pomognem nekome – tu sam – rekao je Dino Merlin.

 

 

Merlin nikada nije krio koliko je zaljubljen u svoju ženu, a njihova ljubavna priča je kao iz bajke.

 

- Sa suprugom Amelom sam od svoje sedamnaeste i još mi je lepo. Nemam nikakvih problema ni skandala. Doduše, nismo toliko godina u braku jer smo u braku skoro pet godina -  prisjetio se svojevremeno Merlin za Eksluziv.ba.

 

Na početku njihove veze nije bilo lako jer Amenilini roditelji nisu želeli da budu zajedno. Razlog za to bilo je Dinino siromaštvo, dok je Amela bila član ugledne porodice i student arhitekture.

 

- Svađali smo se, krili smo se, ali niko nije mogao da nas razdvoji. Posle pet godina, venčali smo se tajno. Bilo je to romantično venčanje, iako sam bukvalno kidnapovao svoju ženu. Samo moj kum i Amelijina sestra, su znali za to. Predugačak mi je bio govor matičara, stalno sam gledao da na vrata neko ne uđe i pokvari sreću - otkrio je svojevremeno pevač.

 

 

Anela je stajala rame uz rame sa Dinom od samog početku njegove muzičke karijere. Prolazili su kroz veoma teške trenutke, jer nisu imali dovoljno novca za život. Štaviše, sa turneja se vraćao kući bez para.

 

- Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je imala možda pola godine, a moja žena Amela je završavala diplomu arhitekture. Pitala me je tiho: 'Jesi li nam nešto doneo? Ne imaj za mleko'. Nisam imao jedini dinar. Nisam ništa doneo jer nisam ništa zaradio. Veliki su bili troškovi. Sve bih dao da bih te noći mogao da odgovorim: ' Da, donio sam 100 maraka“ - ispričao je za bosanske medije jednom prilikom Dino.

 

Kako se Dino Merlin oprostio od Đoleta Balaševića nakon njegove smrti pogledajte u videu koji sledi:

 

Bonus video:

 

makonda-tracker