zavoleli su se odavno

"Venčanje je bilo romantično iako sam je doslovno OTEO!" Supruga Dina Merlina bila je uz njega od siromaštva do sjaja

1

Jedan od omiljenih regionalnih kantautora godinama je u skladnom braku s Amelom, s kojom je proveo neke od najlepših i najtežih trenutaka u životu, a sve je počelo skrivanjem i velikom zaljubljenošću

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Kako je pevač Edin Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin, jednom prilikom ispričao, roditelji njegove supruge Amele oštro su se protivili njihovoj ljubavi jer nije bio imućan, dok je ona bila iz bogata studentkinja arhitekture.


Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću — prisetio se jednom Dino. — Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni čuti za nju. Ali, eto, vreme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem.

 

Kako je pre izvesnog vremena priznao, on ne zna da li je neka od njegovih pesama među Amelinim omiljenim, ali jedno je sigurno: sve najlepše što je otpevao, on je posvetio supruzi.


Ne znam da li Amela među svojim omiljenim pesmama ima i moje, ali mnoge moje pesme o ljubavi su pesme o Ameli. Što je pesma lepša, to je moja posveta Ameli veća — istakao je pevač.


Dino smatra da je to što je spojilo njegovu srodnu dušu i njega — sreća.

 


Čovek mora da ima sreće da bi naišao na pravu osobu, mi smo imali sreću da smo bile dve srodne duše koje su zatvorile vrata i ušle u tu sobu i još uvek su u toj sobi. Nažalost, nemaju svi ljudi sreću da upoznaju partnera za ceo život. Ludost koju sam napravio u stvari je da sam u 17. godini počeo ozbiljno da se zabavljam, mislio sam da sam za tu ženu najvažnija osoba i da mogu da joj pružim sve — istakao je pevač jednom prilikom. — A to je ludost jer sam ja imao samo imaginaciju i strašnu želju da joj to pružim, a kad imate želju, baš jaku želju, onda vam se to i ostvari.

 

Nije im uvek bilo lako. Kada je pevač bio na prvoj turneji po Jugoslaviji, on se vratio praznih džepova. Imali su tada šestomesečnu bebu, mnogo ljubavi i ništa više.

 

Dino Merlin, Amela Dervišhalidović
foto: Youtube Printscreen

— Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: "Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko". Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam doneo ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: "Da, doneo sam 100 maraka" — prisetio se jednom gorko Dino.


On je više puta istakao da je Amela idealna žena za njega i velika podrška u njegovoj karijeri.


Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja —objasnio je pre nekoliko godina Dino.

 

 

Par, inače, ima dvoje dece — ćerku Naidu (35) i sina Hamzu (29), a pevač je jednom prilikom istakao da je njegova ćerka vrlo skromna jer je odrastala u teškim trenucima za porodicu, pre nego što se Dino proslavio i obogatio.

 


Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve – od nemaštine do, metaforički rečeno, "kavijara i šampanjca". Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje - šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvek bio: "Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući". Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina — rekao je jednom on.

 

 

makonda-tracker