"ne" nije bilo opcija

3 meseca posle porođaja je IGRALA ZA REPREZENTACIJU Srbije: Ova košarkašica je postigla NEMOGUĆE i zauvek ima naša srca

0

Sve vreme trudnoće, kapitenka je vredno trenirala, a čim je donela na svet sina – posvetila se tome da se što pre vrati na teren, a evo kako je kasnije gledala na ovo neobično iskustvo

Jelena Bruks u dresu reprezentacije Srbije
Jelena Bruks u dresu reprezentacije Srbijefoto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Srpske košarkašice obradovale su naciju mnogo puta do sada, a među brojnim njihovim priznanjima je bronzana medalja koju su 2019. godine osvojile na Evropskom prvenstvu u našoj zemlji.


Tada su izabranice selektorke Marine Maljković u finalu ponovo bile uspešnije, a među najzapaženijima je na terenu bila košarkašica i kapitenka tima Jelena Milovanović Bruks.


Harizmatična sportistkinja našla se u centru pažnje i nakon meča, kada joj se na terenu pridružio sin.

 


Jelena Milovanović Bruks je, naime, tri meseca ranije na svet donela sina Matea, kog ima s američkim košarkašem Dejvidom Bruksom. Ona je, naime, sredinom marta rodila dečaka, a već u junu predvodila ekipu na terenu.


Srpska košarkašica je vredno trenirala i dok je bila u drugom stanju, a ubrzo nakon što je rodila sina, ona se vratila na teren i priključila se reprezentaciji.

 

Kako je istakla, ona je od početka planirala da se što pre priključi timu, čim je otkrila da će postati mama.


Kada sam saznala da sam u drugom stanju, odmah sam se videla sa Marinom i rekla sam joj kakva je situacija, da ću probati da ostanem u što boljoj formi i da se vratim u tim. Tako da je to uspelo – istakla je ona.

 

Jelena Bruks sa sinom Mateom u dresovima srpske reprezentacije
Jelena Bruks sa sinom Mateom u dresovima srpske reprezentacijefoto: d.j.m.brooks/Instagram

Međutim, ističe da nije bilo lako i da ne bi ponovila tako nešto.


Kada bih ponovo bila u istoj situaciji, ne bih to ponovila. To je bio možda moj najteži period, moje najteže leto i psihički i fizički. Bez obzira na rezultat koji je ostvaren, ne bih sa svojim telom prolazila te iste stvari koje sam prolazila prošlog leta. Bio je lepo, bilo je divno, uspela sam. Hvala Bogu, za sada ne vučem nikakve posledice, ali stvarno ne bih to opet uradila. Možda bi neko drugi to ponovio, ali ja stvarno ne bih – iskrena je bila Jelena.

 

Mateo bruks, sin košarkašice Jelene Bruks
Mateo bruks, sin košarkašice Jelene Bruksfoto: d.j.m.brooks/Instagram

Danas je Mateo mamin najverniji navijač i on ne propušta njene mečeve, pa ju je bodrio i kada je s mađarskim Šopronom osvojila Evroligu.


Mateo redovno prati utakmice. Kada je utakmica malo dosadnija, on je najglasniji na tribinama. Uživa dok je na terenu, voli da dolazi na treninge i obožava da se igra sa košarkaškom loptom. Da li će ona biti njegov izbor u budućnosti, videćemo... – rekla je košarkašica.

 

 

BONUS VIDEO: Jelena Bruks na pobedničkom postolju sa sinom

 

makonda-tracker