emotivno

Harijevog sina je video samo triput: Kralj Čarls tokom zdravice nakon krunisanja uputio dirljivu poruku Arčiju

1

Iako nema priliku da ih viđa, kralj ne zaboravlja svoje najmlađe unuke

Kralj Čarls i kraljica pratila Kamila
Kralj Čarls i kraljica pratila Kamilafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kralj Čarls III zvanično je krunisan u društvu svojih bližnjih u Vestminsterskoj opatiji 6. maja, u Londonu, ali nisu svi najmiliji stajali uz njega tokom i nakon ceremonije.


Kraljev mlađi sin princ Hari sve je pratio iz trećeg reda, dok su njegova supruga Megan Markl, sin princ Arči i ćerka princeza Lilibet ostali u Americi.


Kada je ceremonija završena, kraljevska porodica se – bez Harija, koji je odmah otišao iz zemlje – okupila u Bakingemskoj palati, gde je održan svečani ručak.

 

1 / 8 Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Novokrunisani kralj tada je podigao čašu i održao zdravicu za svoje najmilije, a Daily Mail javlja da je posebno emotivan bio trenutak kada je Čarls pomenuo i svoje unuke koji nisu bili s njim tog važnog dana i čestitao rođendan Arčiju.


Kako tvrdi neimenovani izvor, kralj je rekao da "nazdravlja i onima koji nisu tu" i rekao: "Srećan rođendan Arčiju, gde god da je".


To je očigledno bio lep trenutak – istakao je anonimni izvor.

 

Arči Mauntbaten Vindzor, kog roditelji odnedavno predstavljaju kao princa Arčija, napunio je tog 6. maja četiri godine, a rođendan je proveo u Kaliforniji, gde živi s roditeljima i jednogodišnjom sestrom Lilibet.


Kralj Čarls je, koliko je javnosti poznato, Arčija video samo tri puta otkako je dečak rođen, i to kada je bio beba, odnosno dok su princ Hari i Megan Markl s njim još živeli u Engleskoj. Daily Beast pisao je da je njegovu mlađu sestru Lilibet deka video samo jednom, kada je porodica iz Amerike došla u London povodom proslave kraljičinog Platinastog jubileja.

 

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Izvori bliski Kruni su, inače, pre krunisanja tvrdili da je Čarls uzbuđen što će videti sina iako mu je žao što neće ponovo moći da bude s unucima.


Kralj je srećan što će Hari, njegov sin kog zove "dragi dečko", biti u Opatiji. Želeo ga je tamo. Ipak, tužno je sve to, razočaran je što neće doći Megan i njegovi unuci, ali razume situaciju – rekao je za The Sun izvor.

 

 

makonda-tracker