neverica

"Ne postoji NIŠTA što ona ne može!" Zbog toga koga je Kamila pozvala na krunisanje Britanci su ZANEMELI

1

Kraljica supruga Kamila očigledno može da radi baš sve što poželi, pa i ono što drugima ni na pamet ne bi palo

Kralj Čarls III i kraljica pratilja Kamila nakon ceremonije krunisanja
Kralj Čarls III i kraljica pratilja Kamila nakon ceremonije krunisanjafoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Britanski kralj Čarls III krunisan je u Vestminsterskoj opatiji, a tradicionalna ceremonija okupila je veliki broj državnika i članova kraljevskiha porodica iz svih krajeva Evrope i sveta.


Našli su se tu i mnogi ugledni članovi visokog društva, kao i jedan gost koji je prilično iznenadio britansku javnost. Dok je Kamila postajala kraljica supruga i sedela s krunom na glavi, u Vestminsterskoj opatiji je među cenjenim zvanicama sedeo i sve pratio Endru Parker Bouls, njen bivši suprug.


Nekadašnji oficir izgledao je vrlo elegantno u fraku i šetao uz pomoć štapa, a delovao je odlično raspoloženo dok je pratio ceremoniju krunisanja.

 

Endru Parker Bouls na krunisanju kralja Čarlsa III
Endru Parker Bouls na krunisanju kralja Čarlsa IIIfoto: Mark Large / dmg media / Profimedia

Komentari britanske javnosti na društvenim mrežama i portalima obojeni su nevericom jer je kraljica pratilja pozvala bivšeg muža na krunisanje drugog supruga i čoveka s kojim ga je varala.

 

"Ne postoji ništa što ova žena ne može", "Čarls bi joj dopustio da upravlja raketom", "Kako bizaran ljubavni trougao", "Izgleda da je i u ovom braku troje", "Šta li ta žena ume u krevetu?", "Kakav Supermen, moj superheroj po izboru je kraljica supruga Kamila"... komentarišu iznenađeni fanovi kraljevske porodice.

 

Ipak, onima koji prate okolnosti u britanskoj kraljevskoj porodici njegovo prisustvovanje krunisanju kralja Čarlsa nije veliko iznenađenje jer je poznato da je Endru Parker Bouls Kamilina desna ruka. Štaviše, ona ga je u oktobru prošle godine poslala da predstavlja kraljevsku porodicu na sahrani Džona Bous-Liona, rođaka pokojne kraljice Elizabete II.

 

Endru Parker Bouls
Endru Parker Boulsfoto: EPA/NEIL MUNNS

Navodno je bivši suprug kraljice Kamile dobio novu ulogu u okviru Čarlsove odluke da "stanji monarhiju", odnosno da se ne dodeljuju nove obaveze članovima britanske kraljevske porodice.


Kako za tamošnje medije kažu prijatelji Endrua Parkera Boulsa, on bi i ubuduće mogao da predstavlja Krunu na raznim događajima.


Endru je srećan da učini sve što mu Čarls traži – rekao je neimenovani izvor. – On još uvek ima topao odnos sa Kamilom.


Podsetimo, Endru Parker Bouls i kraljica pratilja Kamila bili su u braku od 1973. do 1995. godine, iako su se tada razveli samo formalno, a bili su razdvojeni godinama.

 

Nakon njihovog prvog raskida sedamdesetih, Kamila je stupila u kratku vezu sa Čarlsom, tada princem i prestolonaslednikom, ali se ubrzo pomirila s Endruom Parkerom Boulsom i udala se za njega.

 

Kralj Čarls III i kraljica pratilja Kamila u kočiji posle krunisanja
Kralj Čarls III i kraljica pratilja Kamila u kočiji posle krunisanjafoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ipak, tokom većeg dala braka ga je varala sa Čarlsom, a spekulisalo se da britanski oficir to zna i toleriše jer ovakve afere nisu bile retkost u najvišim aristokratskim krugovima. Čarls i on imali su odličan odnos dok je sin Elizabete II bio ljubavnik njegove žene i, štaviše, Čarls je krstio Endruovog i Kamilinog sina Toma, koji je po njemu dobio i jedno od svojih srednjih imena.

 

 

makonda-tracker