PRVA DAMA FRANCUSKE

"OSEĆALA SAM DA MORAM ŽIVETI TU LJUBAV": Činjenice o životu i karakteru Brižit Makron će vas iznenaditi! (FOTO)

1

Brižit Trogne rođena je 1953. godine u francuskom gradiću Amiensu, u kojem je njena porodica bila poznata po izradi čokolada.

foto: profimedia
foto: profimedia

Francuska prva dama, za koju mnogi smatraju kako upravo ona iz senke povlači konce i odlučuje o sudbini Francuske umesto svog supruga, aktualnog predsednika Emanuela Makrona, svojom je životnom pričom izazivala kontroverze otkako se pojavila na društvenoj, ali i političkoj sceni.

 

"Postoje trenuci u životu u kojima doneseš neke ključne odluke i za mene je to bila jedna od njih. Razlika od 20 godina između nas bila je tako nevažna. Osećala sam da moram živeti tu ljubav... biti srećna', izjavila je o svojoj vezi s Makronom.

 

U kratkim crtama dovoljno je reći da je od supruga starija čak 24 godine, kao i da su se upoznali u vreme kada je ona bila učiteljica u srednjoj školi koju je pohađao tada 15-godišnji Emanuel Makron. U to doba ona je bila u braku, imala decu, od kojih je njena ćerla Lorens išla s Makronom u isti razred, a njihova ljubavna veza izazvala je pravu pometnju. Sve to ponovo je izašlo u javnost kada je Makron odlučio da se kandiduje za francuskog predsednika, ali i 2018. godine, kada je svetlo dana ugledala neautorizovana biografija Brižit Makron.

 

Brižit Trogne rođena je 1953. godine u francuskom gradiću Amiensu, u kojem je njena porodica bila poznata po izradi čokolada. Naime oni su vlasnici fabrike čokolade Trogne, jedne od poznatijih u Francuskoj. Iako su svi bili uvereni kako će Brižit krenuti stopama svojih roditelja i posvetiti se porodičnom biznisu, ona je krenula svojim putem.

 

Ono što joj je obeležilo život bila je zasigurno pogibija njene sestre i to dok je bila još tinejdžerka. Te 1961. godine njena starija sestra poginula je u automobilskoj nesreći sa svojim suprugom i šestogodišnjom ćerkom, a sve to toliko je navodno uzdrmalo Brižit Makron i izazvalo joj traumu, zbog koje je oko sebe podigla zid kako bi se zaštitila. Kao tinejdžerka bavila se umetničkim klizanjem, a to joj je išlo toliko dobro da je bila čak i članica klizačke ekipe u svom gradiću.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker