nova runda

O tome se odavno raspituju: Megan Markl ZBOG OVE SITNICE ne dolazi na krunisanje?

0

Stvari se nikako ne smiruju kad je britanska kraljevska porodica u pitanju. Umesto pomirenja samo je usledila nova tura sukoba.

 

 

Raskol se ne smiruje
Raskol se ne smirujefoto: EPA-EFE/STR

Uskoro se očekuje krunisanje kralja Čarlsa, a bilo je logično očekivati da će na njemu 6. maja i pored svega što se dešavalo prisutsvovati princ Hari i Megan Markl.  No, princ Hari je dugo oklevao da odgovori na poziv svog oca na ovu svečanu ceremoniju.

 

Naime, princ Hari i Megan Markl zadržali su kralja Čarlsa sa njegovim planovima za krunisanje „jer su želeli da znaju ko će sedeti ispred njih, a ko iza njih“ na ceremoniji krunisanja.

 

Kako pišu strani mediji, princ Hari nije želeo da potvrdi kralju svoj dolazak sve dok ne dobije raspored sedenja. Šuškalo se da su Hari i Megan želeli da znaju da li će Megan biti u prvom redu. I po nekim informacijama, saznali su da to neće biti slučaj već da će Megan biti iza Kejt Midlton.

 

Na kraju, princ Hari je posle dužeg oklevanja potvrdio svoj dolazak, ali je jasno da se stvari nikako ne smiruju u kraljevskoj porodici.

 

Ni Bakingemska palata ni pravni zastupnik vojvode od Saseksa nisu odgovorili na zahteve za komentar. Ali više od jednog izvora potvrdilo je za "Dejli mejl" da je bilo "opsežnih diskusija" između Londona i Kalifornije po tom pitanju.

 

Princ Hari dolazi, ali bez Megan Markl
Princ Hari dolazi, ali bez Megan Markl foto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

- Harijeva strana je želela da sazna plan sedenja. Bilo je dosta priče o tome iza koga bi oni (Hari i Megan) sedeli da dođu. I ko bi stajao iza njih - rekao je jedan izvor za Dejli mejl.

 

- Ovo je istina. Bilo je mnogo pitanja o detaljima za krunisanje - potvrdio je i drugi izvor.

 

Na krunisanju bi lako mogla da nastane nova afera
Na krunisanju bi lako mogla da nastane nova afera foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

No, iako je princ Hari na kraju potvrdio svoj dolazak, ispostavilo se da su ovde razmenjeni novi međusobni udarci.

 

Naime, pala je odluka da će na krunisanje doći samo princ Hari bez Megan Markl. Ona će ostati u Kaliforniji tog dana, što izgleda, barem trenutno stavlja tačku na priče o pomirenju.

 

- Kraljevska porodica je fokusirana na planiranje istorijskog događaja i u ovoj fazi nema apetita ni vremena da razmišlja o pomirenju - rekao je dobro obavešteni izvor za Dejli mejl

 

Princ Vilijam je već najavio da neće komunicirati sa bratom
Princ Vilijam je već najavio da neće komunicirati sa bratom foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Krunisanje bi moglo lako da se pretvori u novu nezgodnu aferu, a mnogi članovi kraljevske porodice su i dalje besni zbog navoda iznetih u memoarima princa Harija.
 

Najavljeno je da njegov brat Vilijam ne planira da razgovara sa njim, kao i da drugi članovi kraljevske porodice takođe planiraju da pruže samo najosnovnije pozdrave.

 

Tako da su na neki već uzvratili udarac princu Hariju nakon što im je saopštio da dolazi bez svoje partnerke.

 

 

makonda-tracker