ovo niste znali

Osamdesetih je bila najveća zvezda Jugoslavije: Ova poznata pevačica je sestra Jorgovanke Tabaković

1

Budući da političarka ne priča o privatnom životu za medije, ovaj detalj dugo nije bio poznat javnosti

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković
Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković foto: M.K./ATAImages

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković nije mnogo eksponirala svoj privatni život tokom duge političke karijere.


Koliko je poznato, ona je majka troje dece – Ivane, Nikole i Milene, a pre izvesnog vremena pevačica Snežana Mišković Viktorija otkrila je nešto što nismo znali o njoj. Naime, guvernerka i ona su sestre od strica.


Moj otac i otac Jorgovanke Tabaković su rođena braća. Sa sestrom od strica se retko viđam, ali se često čujemo – ispričala je Viktorija.


Kako je ona otkrila, zbog prirode posla Jorgovanke Tabaković, često čuje pitanje da li joj ona daje finansijske savete.

 

Snežana Mišković Viktorija
Snežana Mišković Viktorija foto: Damir Dervišagić

Stalno me pitaju da li se savetujem s Jorgovankom o finansijama, a bolje je da pitate nju. Zamislite da mi Jorgovanka nešto učini, pa o tome bi novine pisale svaki dan – rekla je pevačica pre nekoliko godina, kako piše Hello.

 

Ipak, sestre od strica nikada više nisu pominjale ovu interesantnu vezu koja ranije nije bila poznata javnosti.


Jorgovanka i Viktorija, inače, potiču sa severa Kosova i Metohije, iz Vučitrna, a pevačica je rođena dve godine pre guvernerke.

 

Snežana Mišković Viktorija
Snežana Mišković Viktorija foto: Damir Dervišagić

Viktorija je vrlo mlada ušla u svet muzike, pa je već sa četiri godine počela da svira harmoniku, a potom je igrala balet i pohađala muzičku školu, gde je svirala klavir.

 

Po dolasku u Beograd, na studije ekonomije, bila je članica grupe Pop polifonija, a zatim je bila deo grupe Aske. Zatim je osnovana grupu Viktorija, s kojom je postigla najviše uspeha na prostoru bivše Jugoslavije.

 

 

makonda-tracker