povukla se iz javnog života

"Nisam razmišljala da usvojim dete, htela sam da rodim": Ivana Mihić iskreno o majčinstvu

0

Glumica Ivana Mihić nikada nije javno govorila o svojim partnerima, ali je nasuprot tome pričala o ulozi majke.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

 

Glumica Ivana Mihić (53), ćerka glumice Vere Čukić i scenariste i reditelja Gordana Mihića, poslednjih nekoliko godina se povukla iz javnog života, a svoj mir je pronašla nadomak Beograda.

 

Ona trenutno živi u porodičnoj kući u Grockoj, gde gaji povrće i uživa u prirodi. 

 

- Živim u kući u prirodi. Bavim se tekućim dnevnim poslovima i pokušavam da zasnujem zdravo poljoprivredno gazdinstvo. I to učim u hodu, ali pošto imam nekoliko istinski dobrih prijatelja koji se u to razumeju, sve je lakše -  ispričala je jednom prilikom glumica za "TV Ekran".

 

Osim prirode i brige da ima organsko povrće, Ivana Mihić je poslednjih godina još više posvećena veri. 

 

Od detinsjtva je utočište pronalazila u manastiru Rajinovac, a otkad je njen ptac preminuo 2019. godine, zajedno sa majkom je često odlazila na ovo mesto budući da je sahranjen na groblju ovog manstira.

- Moja majka Vera Čukić i ja u poslednje tri godine veoma često dolazimo u Rajinovac. Anhimandrit Serafim, koji nam se našao kao podrška u vremenu kad smo ostale bez našeg Gordana, za ove tri godine postao je i naš bliski prijatelj-ispričala je Ivana prošle godine za "Politiku".

 

Vremeno je postala i volonter manastira, jer je želela da pomogne igumanu Serafimu.

Tokom cele njene karijere, njen privatni život je zanimao javnost. O svojim partnerima nikada nije govorila za medije, a više puta je isticala da joj je žao što se nije ostvarila kao majka. 

 

Ipak, opcija da usvoji dete nije bila njena. 

- Nisam razmišljala da usvojim dete, želela sam da rodim svoje dete. Svakako, izuzetno poštujem ljude koji se odluče na takav odgovoran i human potez"- rekla je ona tada.

 

 

 

makonda-tracker