kao apolon

Nakon smrti OCA ON mu je bio VELIKI OSLONAC: Da li znate kako izgleda i čeme se bavi brat Vuka Kostića?

0

Popularni glumac nije imao ni malo lako odrastanje, pratile su ga teške tragedije 

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Vuk Kostić je naš poznati glumac koji iza sebe ima zavidnu karijeru. Godinama je vredno radio i uspeo je da postane jedno od najtraženijih imena na domaćoj glumačkoj sceni. 

 

Uprkos velikoj popularnosti glumac retko govori o svom privatnom životu, pa tako mali broj ljudi zna da on potiče iz glumačke porodice i da je ljubav prema sedmoj umetnosti nasledio od oca.

 

Njegov otac, Mihajlo Kostić Pljaka je takođe glumac, a Vukov deda, Nestor Kostić Nega je bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju i to pre Drugog svetskog rata.

 

 

Vukov otac je filmsku karijeru počeo 1957. godine u filmu "Subotom uveče". Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji "Đeneral Milan Nedić".

Mnogi ga pamte kao Pavla iz "Povratka otpisanih", šefa obezbeđenja u "Sivom domu"... ali malo ko priča o njegovoj ulozi veterinara u kafileriji gde su dolazili Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u "Srećnim ljudima".

 

Čitavu bivšu Jugoslaviju rasplakala je vest o njegovoj smrti. On je 9. marta 2001. godine izgubio borbu sa opakom bolešću - leukemijom.

 

Otac Vuka Kostića je naš poznati glumac Mihajlo Kostić Pljaka
Otac Vuka Kostića je naš poznati glumac Mihajlo Kostić Pljaka foto: Youtube Printscreen

 

- Moj otac je u kratkom roku doživeo niz tragedija koje su ga obeležile i zbog kojih je kasnije nas držao na okupu. Imao je samo sedam godina kad mu je majka preminula pred sam početak rata 1940, od tuberkuloze. Babu su mu streljali Nemci u dvorištu jer je pokušavala da spreči odlazak sina Nestora, mog dede, u logor Mauthauzen, gde je ipak odveden. A rođena sestra poginula mu je nekoliko godina posle rata - ispričao je glumac, pa je dodao:

 

- Sve je to uzrokovalo da nas je čuvao i učio nas šta znači porodica. Bio mi je uzor u svemu, od posla do hobija. Bio je najjači i najbrži, najdublje je ronio... Jeste da sam ga izgubio kad mi je bila 21 godina, ali stigao je da mi prenese sve što je znao. Ipak, nije stigao da pogleda moj prvi profesionalni film "Apsolutnih sto" - istakao je Kostić i dodao da se nije pokajao što se bavi glumom.

 

 

Vuk je otkrio i šta je to što je oduvek želeo da radi, ali mu se do sada nije dalo.

 

- Ne. Vrlo sam maštovit čovek i veseo. Zato mi je žao što me neće komedija. Volim da se šalim, to mi pričinjava zadovoljstvo. Volim da izvrćem kola na krov i pucam iz "kalašnjikova", ali ovaj posao volim zbog prijatelja, mašte i stvaranja. Recimo, s Bobom Mićalović igrao sam još u seriji "M(j)ešoviti brak" i u predstavi "Miris kiše na Balkanu". Sada su nas "Ubice" spojile ponovo i divno smo se družili na snimanjima - kazao je glumac za "Kurir".

 

Osim Vuka, iza njega je ostala supruga Gordana i sin Nestor. Vuk i Nestor imaju veoma jaku vezu, koju neguju i jedan drugom su velika podrška još od malih nogu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)

 

Nakon što im je preminuo otac njih dvojica su bili upućeni jedan na drugoga. I dok je Vuk krenuo očevim stopama, Nestor se odlučio za potpuno drugačije zanimanje. 

 

Nestor već godinama živi van zemlje i ne bavi se javnim poslom. Stariji Kostić je ronilac i profesionalni skiper na brodovima i gliserima, a sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, veliki je avanturista. Nestor je pre nešto manje od godinu dana oženio svoju izabranicu Anku, a na svadbi su bile i Vukove kolege.

 

 

makonda-tracker