da li ste znali?

Zbog serije ga svi znaju kao Simketa: Mladi glumac potiče iz velike UMETNIČKE PORODICE, za njegovog OCA ste sigurno čuli

0

Serija U klinču je vrlo brzo zadobila simpatije publike, a u toku je snimanje i druge sezone.

foto: matijaiilic/Instagram/printscreen
foto: matijaiilic/Instagram/printscreen

Serija U klinču nam je predstavila jednu prosečnu srpsku porodicu koja se bori sa svakodnevnim problemima, a tada smo pratili i lik Simketa, dečka koji se zaljubljuje u stariju ženu .

 

Simketa igra mladi glumac Matija Ilić, a njegova porodica je posebno zanimljiva javnosti. On je rođen 2000. godine u Beogradu, a ljubav prema glumi je počela jako rano, što i ne čudi kada uzmete u obzir da je njegov deda Dragoslav Ilić, glumac kog uglavnom gledate u pozorištu, a otac je dirigent Ivan Ilić, inače je radio u Big Bendu.

 

– Ceo život sam proveo na Novom Beogradu, u bloku 28. Tu sam završio osnovnu školu "Radoje Domanović", a posle srednje škole, upisao sam Fakultet dramskih umetnosti - započeo je Matija priču za Espreso.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matija Ilić (@matijaiilic)

– Moja ljubav prema glumi je počela rano, potičem iz umetničke porodice pa mi pozorište nije bilo strano nikad. Deda mi je glumac, a otac muzičar, pa sam sa njima išao na razna mesta.

 

Trenutak u kom je shvatio da je gluma njegov poziv jeste kada je video druga svog oca kako sedi na sceni i zabavlja se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matija Ilić (@matijaiilic)

- Odluku da ovime želim da se bavim sam doneo baš u jednoj takvoj poseti pozorištu sa tatom. Imao sam 9-10 godina. Dirigovao je u Pozorištu na Terazijama i odveo me u muzičku grupu odakle sam gledao celu predstavu. Sećam se da sam gledao tatinog drugara, glumca, kako sedi na sceni, pije pivo i smeje se, pa sam se okrenuo ka tati povukao ga za sako i pitao "Pa, on se igra i zarađuje pare?" Na šta sam samo dobio odgovor "Da" i tad sam nekako znao da bi taj posao bio za mene.

 

 

 

makonda-tracker