da li ste znali?

Neki kažu da LIČI na majku, a po njegovom ocu se zovu 2 ulice u Beogradu: Ko su RODITELJI glumca Vuka Kostića?

0

Poznati glumac je jedan od najpoželjnijih neženja u Srbiji, a o njegovom privatnom životu se ne zna mnogo detalja.

Vuk Kostić
Vuk Kostićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Vuk Kostić je od prvog dana jedan od najboljih domaćih glumaca, što i ne čudi ako se uzme u obzir da potiče iz umetničke porodice.

 

Zavoleli smo ga čak i kada je tumačio negativce, a njegovom šarmu nisu odolele brojne poznate dame s kojima su ga povezivali.

 

Ipak, Vuk je uvek isticao koliko porodica znači za njega i koliko je ponosan na svoje roditelje. Njegov otac je bio glumac Mihajlo Kostić Pljaka, najviše upamćen po ulogama u Povratku otpisanih, Sivom domu, filmu Ljubičice, a mnogi se sećaju i njegove epizodne uloge u kultnoj seriji Srećni ljudi, gde je tumačio upravnika kafilerije u koju dolaze Vukašin Golubović i njegov sin Neca.

Mihajlo je bio glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u velikom broju domaćih filmova i serija. Karijeru na filmskom platnu započeo je 1957. ulogom tabadžije u ostvarenju "Subotom uveče", a poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji "Đeneral Milan Nedić" (1999).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)

Poznato je i da je 18 godina nakon smrti dobio čak dve ulice u Beogradu, Pljakinu ulicu u Zemunu i ulica Mihajla Pljake Kostića na Zvezdari. Nažalost, Mihajlo je preminuo u 67. godini nakon borbe sa leukemijom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @balkanskim.sokakom

Vukova majka Gordana nije volela preterano isticanje po medijima, a glumac je jednom prilikom objavio zajedničku fotografiju sa njom i bratom Nestorom, pa su se svi složili sa tim da je bila prava lepotica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)

 

 

makonda-tracker