to su ti kraljevski problemi

Kraljica je bila saglasna, a Vilijam – BESAN KAO RIS! "Greh" kojim je princ Hari naljutio brata na svom venčanju

3

Hari veruje da je njegov stariji brat bio ljubomoran jer je njemu dopušteno nešto što je porodica uskratila njemu, budućem kralju

Prinčevi Hari i Vilijam nemaju odnos kao ranije
Prinčevi Hari i Vilijam nemaju odnos kao ranijefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

"Rezerva", memoari princa Harija, vojvode od Saseksa, zvanično će se naći u knjižarama naredne nedelje, ali je u Španiji došlo do curenja knjige u javnost, zbog čega svet ranije prenosi pikanterije koje je sin kralja Čarlsa III želeo da podeli.


Mlađi brat princa Vilijama ispričao je mnogo detalja o svom odnosu sa kraljevskom porodicom i o tome kako se osećao kao njen deo, a najviše pažnje privlači Harijeva ispovest o odnosu s bratom i trenutno prvim u redu za britanski tron.


Mnogo toga je princ Hari zamerio svom starijem bratu, između ostalog i to što ima lepše uređen dom, a jedna od stvari oko kojih su se Vilijam i on "zakačili" bilo je i nešto naizgled nevažno na njegovom venčanju s Megan Markl.

 

Princ Hari i Megan Markl na svom venčanju
Princ Hari i Megan Markl na svom venčanjufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Princ Hari je u svojoj autobiografiji otkrio da je najpre bio problem utvrditi gde će se ceremonija održati. Megan i njemu se žurilo, želeli su malo i intimno venčanje, razmišljali da pobegnu i venčaju se u Bocvani. Sasvim suprotno tome, Hariju je padala na pamet i najpoznatija verska ustanova u zemlji, a Vilijam nije krio svoje mišljenje...


Vestminstersku opatiju odbacio je jer su se tamo venčali Kejt Midlton i on, Katedrala Sv. Pavla nije došla u obzir jer su tamo njihovi roditelji sklopili brak, jednu crkvu je Vilijam smatrao prevelikom...

 

Prava "drama" nastala je, međutim, oko toga hoće li se princ Hari obrijati pred svadbu.


– Nakon što sam proživeo stres oko toga da pitam baku mogu li da se oženim Meg, mislio sam da neću imati hrabrosti da tražim još nešto. Međutim, usudio sam se i pitao je: "Bako, mogu li da imam bradu na venčanju?" – napisao je Hari.

Kako je objasnio, to nije bila stvar jer strogi vojni protokol zabranjuje bradu, a Hari se ženio u uniformi. Međutim, kraljica Elizabeta II dopusitla mu je to, a Vilijam je bio zgranut što je Hari uopšte pomislio da je pita tako nešto.


Stavio si je u neprijatan položan, Harolde – navodno je vikao princ Vilijam. – Nije imala izbora osim da pristane.


Hari se požalio i da Vilijam nije hteo da prekine s ovom temom, naredio mu je da se obrije i da je pričao o tome bar nedelju dana. Navodno mu je stariji brat rekao da mu je ovo važno jer njemu nije bilo dozvoljeno da nosi bradu.


Mrzeo je to što sam imao povlasticu koja je njemu uskraćena – tvrdi Hari.

 

 

makonda-tracker