pronašla novi put

Njihova LJUBAV je trajala 16 godina, a RAZVOD je sve šokirao: Znate li ko je i gde sada živi prva supruga Borisa Tadića?

1

Nekada je bila velika podrška nekadašnjeg predsednika Republike Srbije, a danas je sigurno ne biste prepoznali 

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Prva supruga Borisa Tadića, novinarka iz Osijeka Veselinka Zastavniković iznenadila je sve kada je donela odluku koja joj je promenila život. Za nju su mnogi govorili da je natprosečno inteligentna, ambiciozna, lepa, borac za pravdu, revolucionarka, buntovnica.

 

Ona je imala jedan neobičan životni put, a brak sa nekadašnijim predsednikom bio je prepun uspona i padova. Nakon što je usledio krah ljubavi i braka, oji je trajao 16 godina, ona je odlučila da promeni svoj život iz korena.

 

Veselinka i Boris su se venčali 1980. godine i u braku su bili sve do 1996. Tada su oboje odličili da je bolje da se raziđu, a ona je spas i mir pronašla u veri.

 

 

 Donela je odluku da se zamonaši, pa je postala mati Irina – dok je Tadić ljubavnu sreću pronašao s drugom ženom.

 

Mediji su pisali o problemima koje su Veselinka i Boris imali u braku. Navodno je za krah njihovog braka bila zaslužna i Borisova majka, jer se, prema pisanju medija, oštro se protivila vezi njenog sina, potomka akademske porodice, s ćerkom nižeg oficira JNA.

 

Njihova ljubav je ipak bila jača od svih, pa su odlučili da se venčaju i otpočnu zajednički život u maloj padstanarskoj sobi u u ulici Koče kapetana. Nijedno od njih nije imalo pravi posao.

 

 

Boris Tadić je tada bio daleko od političke karijere i uspeha. On je prodavao novine na ulici, a ona je šila i prodavala lutke od krpe. Od zarade su jedva sastavljali kraj s krajem.

 

U pomoć im je nešto kasnije pritekao Borisov istomišljenik Dragomir Olujić. On ime je ustupio deo svog stana, gde su boravili skoro godinu dana.

 

Boris je bio vredan, a nakon što je završio fakultet zapolslio se kao profesor psihologije u Prvoj gimnaziji u Beogradu. Od tog trenutka njegova karijera, ali i njihov zajednički život krenuli su uzlaznom putanjom. 

Borist Tadić sa drugom suprugom Tatjanom
Borist Tadić sa drugom suprugom Tatjanom foto: Marina Lopičić

 

Desetak godina braka je bilo ispunjeno emocijama i ljubavlju, a kasnije su počeli da se javljaju problemi, koji su rezultirali razlazom. 

 

Nakon razvoda Veselinka je 2002. godine otišla u manastir u Peći kao iskušenica, gde se 2008. godine zamonašila i postala kaluđerica Irina.

 

Veselinka je bila iskušenica punih pet godina, a bila je zadužena za održavanje odaja pokojnog patrijarha Pavla, koji je formalno držao i pećku mitropoliju.

 

Boris je upoznao Tatjanu, inženjerku građevine, koja mu je u drugom braku rodila ćerke Mašu i Vanju.

 

 

makonda-tracker