strašna sudbina

Prokletstvo Aleksandra Radulovića Fute: Smrti koje su obeležile život NAJUSPEŠNIJEG I NAJNESREĆNIJEG ČOVEKA NA ESTRADI

0

"Bog nam daje Bog nam odnosi" - stihovi su jedne pesme Bijelog dugmeta, koji se mogu primeniti na tužnu sudbinu Aleksandra Radulovića Fute i njegove porodice. Sa jedne strane neverovatno uspešni u svom poslu, ali na porodičnom planu se nizala tragedija do tragedije.

foto: ANA PAUKOVIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ
foto: ANA PAUKOVIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Aleksandar Radulović Futa i Marina Tucaković su dugo godina važili za jedan od najuspešnijih parova na domaćoj estradi. Autori su beskrajnog broja hitova koje već decenijama pevuši pola zemlje to iz svih žanrova - od rokenrola, preko zabavne muzike i popa, pa sve do „narodnjaka“. Nećemo nabrajati sve pošto bi se onda ovaj tekst baš odužio, ali neke jednostavno ne možemo a da ne spomenemo.

 

Njihovi potpisi stoje iza Zaninih pesama „Oženićeš se ti“, „Rukuju se, rukuju“ i „Majstor za poljupce“, zatim „Smejem se, a plakao bih“, „Pomagajte, drugovi“, „Nije za nju“ i „Pitaju me, pitaju“ od Olivera Mandića, bezvremenskog hita Generacije 5 „Ti samo budi dovoljno daleko“, pa i legendarne numere „Flojd“ iz filma „Nacionalna klasa“… Takođe, što zajedno, a što solo, radili su i čuvenu Džejevu „Nedelju“ i „Rađaj sinove“, „Šta to bješe ljubav“ Olivera Dragojevića, ali i Cecine „Kukavicu“, „Fatalnu ljubav“ i „Vazduh koji dišem“, Nikom nije lepše nego nama" od Viki Miljković, "Hajde da se volimo" od Lepe Brene, "Zašto nosiš prsten moj" od Mire Škorić, "Lijte kiše" od Zorice Marković, "Laže me vino" od Harisa Džinovića….

 

 

Futa i Marina bi, da je njegova supruga živa, ove godine proslavili 38 godina braka. Oni su se venčali na svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja sada već daleke 1984 godine. A postoji jedna zanimljiva priča o tome kako su se upoznali, koju je svojevremeno ispričao Zoran Živanović Žika iz Zane.

 

 

- Futa je došao kod nas u bend da zameni Igora Jovanovića, mog tadašnjeg gitaristu koji je u to vreme bio vojsci. Morali smo da nađemo novog gitaristu i to je bio baš Futa, koji je fantastičan instrumentalista, a mislim i da je jedan od najboljih gitarista koje ovaj region ima. Krenuo je sa nama na turneju, i tu je upoznao Marinu. Mislim da su baš tu buknuli ljubav i emocije između njih dvoje - pričao je Žika svojevremo za Blic.

 

 

Između njih dvoje postojala je ta fatalna privlačnost, ali Marina je znala često da svoj brak sa Futom nazove i turbulentnim, međutim njihova velika ljubav odolela je svim iskušenjima. Interesantno je da Futa nije važio za čoveka koji voli mnogo da izlazi, dok je Marina oduvek bila boem. Zato je Tucakovićeva često sa prijateljima znala da organizuje provode, a nisu bile retke situacije ni kada je sa sinom odlazila u kafanu.

 

 

Prva velika tragedija najuspešnijem paru domaće estrade dogodila se 2008. godine, kada je im je preminuo sin Miloš sa svega 24 godine života. To se dogodilo krajem jeseni, 1. decembra, a preminulog Miloša je baš Marina pronašla u sobi u njihovoj porodičnoj kući. Sve do par godina pred smrt, Tucakovića nije javno pričala o tom događaju, koji je opisala kao najgore iskustvo koje jednoj majci može da se desi.

 

- Miloš se jednostavno nije probudio. U podne je bio zdrav i prav, sve je bilo normalno. Ustao je da popije vode, i rekao mi da ga probudim posle četiri kako bi stigao da ode kod frizera i spremi se uveče za diskoteku. Međutim, kada sam ušla u sobu da ga probudim, zatekla sam ga nepomičnog. Prsti su mu već bili modri. Ne znam šta se dogodilo... Ne znam da li ima nešto gore nego kada zateknete svoje dete kako nepomično leži u krevetu – govorila je Marina svojevremeno o ovom potresnom događaju.

 

Marina Tucaković
foto: Zorana Jevtić

 

Miloš Radulović sahranjen je tri dana nakon msrti na Novom groblju u Beogradu, a Marina je priznala da dugo nakon što joj je sin preminuo nije ni mogla da radi od tuge. S gubitkom brata dugo nije mogao da se pomiri Marinin i Futin drugi sin Milan Laća Radulović.

 

 

- Ja smrt brata nikada nisam prihvatio do kraja, a prihvatio sam onda kada sam ga prvi put sanjao, sedam, osam godina nakon njegove smrti. Bilo mi je teško da se pomirim sa tim - rekao je u jednom intervjuu Laća .

 

 

Marina Tucaković, Milan Radulović Laća
foto: Dragan Kadić

Laća je istom prilikom javno priznao da su i on brat imali problema sa narkoticima.

 

- Brat je bio u toj priči, pa i ja. Ja sam imao faze da budem čist, pa ne, ali želja te uvek vuče, a ja nisam bio oprezan - priznao je tada Laća.

 

Nemoguće je da u potpunosti prebolite smrt člana porodice, pogotovo deteta ili brata, ali nakon nekog vremena Marina i Futa se se vratili poslu, a sve više u tome im je pomagao Milan Laća Radulović. Hitovi su opet nastavili da se nižu jedan za drugim, ali sve vreme nad glavom su im stajali i problemi sa zavisnošću drugog sina. On je otvoreno govorio o tome da je bio na klinici na odvikavanju, ali kad se izlečio i izašao, za njegovu porodicu su počeli drugi problemi.

 

- Imao sam problem sa drogom i završim na klinici za lečenje. Izašao sam iz klinike, zdrav, pun energije, ali nedugo nakon toga mama se razbolela – pričao je Laća.

 

Marini je početkom 2018. godine dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana. Ipak, posle višegodišnje borbe Tucakovićeva ipak preminula 2021. u 77. godini života. Poslednje dane provela je na KBC Dragiša Mišović, gde su je prebacili kad su ustanovili da je pozitivna i na korona virus. Futa i Laća, koji su do poslednjeg trena bili uz nju, bili su neutešni zbog Marininog odlaska.

 

 

- U poslednje vreme nisam ni ja baš dobro, ne samo zbog ovoga. Četiri godine smo vodili tu zajedničku bitku koja se završila tako kako se završila. Ja sam još uvek u nekim fazama sabiranja utisaka, mada nema tu šta da se sabira, tako je kako je. Evo, ova komemoracija me je vratila u staru priču. Nit se osećam dobro, niti mi je prijatno – ispričao je Futa prvih dana nakon Marinine smrti.

 

 

I Laća je poput Fute bio dosta vezan za Marinu, a jednom prilikom oko godinu dana nakon njene smrti je otkrio tačno kako se oseća.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic)

 

- Meni je umrla majka, a drugima je umrla Marina Tucaković. Ne znam kakvu prazninu posle godinu dana oseća srpska estrada, ali znam kako se ja osećam kada gledam šta se dešava. Osećam prazninu. Pomirio sam se s tim da je nemam, ali se pitam kako bez nje. Kada izgubiš majku, kao da si izgubio obe ruke, možda i noge, mada mislim da njih još uvek imam. Mnogo sam bio vezan za majku. Godinu dana kasnije osećam se lakše, svesnije i udarci su tuplji, ali sam zapravo bolje jedino kada nestanem i negde otputujem – rekao je tada Laća.

 

Futa je otkrio i kako im je izgledao život nakon smrti drugog člana uže porodice, kada su ostali samo on i Milan. Kako kaže, znao da se s vremena na vreme, kad ostane sam, ispriča sa preminulom Marinom.

 

marina tucakovć, Marina Tucaković, Milan Radulović Laća
foto: Instagram

 

- Došlo je vreme reorganizacije, sada smo sin i ja sami. Tu su nam životinje koje nam prave društvo. Život se menja kao što se menja situacija u zemlji i svetu, čuvamo se od korone, ja sam je već dva puta preležao. Nisam nešto specijalno ugrožen, ali sam jedno godinu dana bio van koloseka. Sad sam se malo povratio i imam vremena da posvetim svom zdravlju. Meni i Marini bi iduće godine bilo 40 godina braka. Normalno je da, kad ostanem sam, nisu to rituali, da se ispričam s njom i dalje smo u priči, na neki drugi način – rekao je tada Futa.

 

 

Na žalost, tu tragedijama nije bio kraj, pošto je juče javnost saznala da je preminuo i Milan Laća Radulović. Zla kob koja prati njegovu porodicu su nastavila nakon što je Futa potvrdio da su beživotno telo njegovog sina pronašli na ulici u Izraelu. Još uvek nije poznat uzrok smrti ovog mladića, a vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

 

 

makonda-tracker