čestitamo!

Baka u suzama, tata van sebe od radosti: Aca Lukas ponovo postao DEKA, a priča iza imena dečaka je PREDIVNA

0

Naš poznati pevač Aca Lukas je nakon unuke, sada dobio i unuka.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Nakon što je njegova ćerka pre koju godinu na svet donela devojčicu, sada je Acin sin postao tata jednom dečaku, a samim tim učinio Lukasa ponosnim dedom po drugi put u životu.

 

 

Srećni roditelji su za mališana odabrali ime Vuksan, koje će se poptpuno uklapati iz njegovo prezime Vuksanović. A razlog zašto su odabrali baš ovo ime je stvarno veoma lep i objasnio nam je novopečeni tata Lazar Vuksanović.

 

Lazar Vuksanović
foto: Foto Kurir

 

- Hvala puno na željama, ovo je najsrećniji dan u našem životu. Supruga je odlično, sve je proteklo u najboljem redu. Iscrpljena je, ali polako se sve stabilizuje. Sin je dobio ime po dedi i do lekara je dobio najviše ocene. Evo slavimo u krugu porodice, a baba ceo dan plače - rekao je Lazar za Kurir dok se u pozadini čula muzika.

 

Lazar Vuksanović
foto: Screesnshot

 

Nakon toga morali smo da pozovemo i baku, čisto da proverimo da li je zaista ceo dan plakala od sreće. To nam je i potvrdila, ali ne baš tim rečima.

 

Lazar Vuksanović
foto: Damir Dervišagić

 

- Jeste baba sam drugi put, cvetam od sreće, a sada odoh da se radujem, ne uznemiravajte me - kroz osmeh je rekla Ceca, Lukasova prva supruga, sa kojom ima dvoje dece.

 

 

Inače, kako kažu dobri stari tumači imena, osobe koje se zovu Vuksan su uglavnom komunikativne, prijateljski nastrojene, živahne i omiljene u društvu. Materijalni komfor uzimaju zdravo za gotovo, a udoban život im je imperativ. Lako uče i ne mogu zamisliti život bez aktivnog, društvenog angažovanja. 

 

Muškarac, Vuk, Slobodan, Običaji, Mit, Verovanje
foto: Jasper Doest Archive: Minden Pictures Profimedia

 

Takođe, u korenu ove reči se ne nalazi slučajno “vuk. Nekada davno, dok se još verovalo da reči imaju magijske moći, ovo ime se davalo muškoj deci kako bi uplašilo zle duhove.

 

 

 

 

makonda-tracker