ona potiče iz čuvene porodice

"Do 14. godine nisam znala ko je on": Ova mlada glumica koju znate iz poznatih serija je unuka slavnog Dobrice Ćosića

0

Unuka našeg proslavljenog pisca Dobrice Ćosića je jedna od poznatijih glumica.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Dobrica Ćosić je iza sebe ostavio brojne naslove po kojima će živeti večno, a njegova dela su poslužila i kao inspiracija za serije, međutim, malo je poznato da je on u srodstvu sa maldom glumicom kojus vi dobro znate.

 

- Iskreno, nisam ni znala do svoje 14. godine ko je Dobrica Ćosić. Tek sam tada pročitala "Daleko je Sunce", posle sam čitala "Korene" u gimnaziji. Kasnije sam saznala da smo u srodstvu, on mi je deda – stric - rekla je ona jednom prilikom.

Reč je Mioni Marković, perspektivnoj mladoj glumici koja potiče iz čuvene porodice. Njen otac je istoričar Predrag Marković koji je od 1997. član Evropske akademije nauka, dok je njen deda pokojni producent i scenarista Jovan Marković.

 

- Moj nežni otac, koji svoju ćerku uvek ljubi u ruku čime joj ne dozvolja da izgubi ulogu "princeze", čak i kada ona misli da je to više nije moguće, jer zaboga sada je već mlada žena, a ne devojčica. I da znaš tata koliko god ja prevrtala očima na to, uvek se malo i smešim, jer baš je lepo biti princeza - napisala je glumica ispod jedne od porodičnih objava.

Inače, Miona vrlo često deli različite porodične trenutke, pa je nedavno podelila i priču o posebnoj haljini iz Damaska koju je nasledila i premijerno ponela na jednom događaju.

 

 

makonda-tracker