OBOŽAVA GLUMU

Deda joj je tvorac Žikine dinastije, a otac naš poznati POLITIČAR: Mionu Marković mnogi vole, a ovo o njoj retko ko zna

0

U glumu se zaljubila još kao dete, a svojim talentom veoma brzo je očarala domaću publiku

foto: Instagram
foto: Instagram

Naša mlada glumica Miona Marković proslavila se u domaćim serijama i filmovima u poslednjih nekoliko godina. Još od detinjstva je znala da će biti glumica, a sada živi svoj san. 

 

Mnogi su odmah zavoleli njen šarm, a talenta koji je krasi je neosporan. Ipak, ono što retko ko zna jeste to da je njen otac naš poznati političar i istoričar umetnosti, Predrag Marković.

 

 

On je u decembru 1997. godine izabran za člana Evropske akademije nauka. 

 

Miodrag je svojoj ćerki najveća podrška. Na njenim predstavama uvek je u prvom redu, a i filmove prati iako mu ta tematika nije preterano bliska. 

 

Kako je Miona znala da kaže, on se oduvek prema njoj odnosi kao prema njegovoj maloj princezi. 

 

 

- Moj nežni otac, koji svoju ćerku uvek ljubi u ruku čime joj ne dozvolja da izgubi ulogu “princeze”, čak i kada ona misli da je to više nije moguće, jer zaboga sada je već mlada žena, a ne devojčica. I da znaš tata koliko god ja prevrtala očima na to, uvek se malo i smešim, jer baš je lepo biti princeza - poručila je glumica jednom prilikom svom ocu preko Instagrama.

 

Osim poznatog oca, Miona ima i dedu, koji je dobro poznat svim ljubiteljima domaće kinematografije. U pitanju je Jovan Marković, scenarista "Žikine dinastije".

 

Nedavno, Miona je na svom Instagram profilu podelila fotografiju iz detinjstva na kojoj je sa svojim ocem kada je bila veoma mala devojčica. Tom fotografijom ona mu je čestitala rođendan uputivši mu emotivnu poruku:

 

 

Ne sećam se kada je i kako nastala ova fotografija, ali znam da sam je uvek gledala u tatinoj radnoj sobi zakačenu za ivice rama jedne slike. Onda sam je uzela i stavila u svoj novčanik. Novčanik su ukrali. Tata ju je opet nekako našao u starom kompjuteru i skenirao i ištampao na običnom papiru u coloru. Pošto je papir osetljiviji malo se slika pohabala i kao takva meni opet skenirala, to je ova koju vidite sada. Ovo je meni dokaz da su fotografije važne, jer iako ne znamo kada i kako su nastale one neke posebne, uvek dožijavamo iznova i iznova. Možda je ovo moja naša omiljena slika jer znam da je i tatina. Možda, ali sve to nije ništa mnogo bitno nego ja se raspisah jer je mom tati danas rođendan ! Srećan ti tvoj dan tata. Voli te tvoja kćer.

 

 

 

makonda-tracker