posebno osećanje

"Haljinu staru 43 godine oblačim prvi put za premijeru": Miona Marković podelila staru porodičnu priču iz Damaska

0

Mlada glumica nas je nedavno osvojila svojim nesvakidašnjim modnim izdanjem na premijeri filma Vera.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Miona Marković je jedna od perspektivnijih mladih glumica, koje pored talenta, osvajaju i svojom harizmom, stavom, ali i originalnim modnim izdanjima. 

 

Glumica je za premijeru svog novog filma odabrala vrlo elegantnu haljinu, koja je donekle inspirisana boho stilom. U pitanju je crna toaleta dugih rukava i sa V-izrezom koju krasi efektan vez u etno stilu, a Miona ju je kombinovala sa crnim salonkama i pismo-tašnom.

Pored nesvakidašnje šminke koja je privukla dosta pažnje i začinila ceo glumičin izgled, ona je sada na Instagramu podelila priču koja prati njenu neobičnu haljinu.

 

- Priča o jednoj haljini…
Davne 1979. moj deda donosi je iz Damaska u Srbiju za 18. rodjendan moje tetka Daše. Nju i jedan zlatan lančić negde baš u ovo vreme, ali bliže decembru nego novembru. Ona je oblači na Novogodišnju žurku i svoj rodjendan (rodjena je 1. januara) i posle još nekoliko puta na maskenbale i slične svečenosti. Kada je nosila moju sestru Sonju (@kimoono ) u stomaku vrlo joj je odgovarala ova haljina zbog širine i onda je 1994. predaje mojoj drugoj tetki Mileni kada je ona bila trudna sa Ognjenom.
Nekako se haljina vraća kod Daše i ona pre dve godine odlučuje da je preda meni, njenoj bratanici.
Haljinu staru tačno 43 godine, skoro pola veka, oblačim prvi put za premijeru filma “Vera”. I zaista je neverovatan osećaj kada nosiš istoriju na sebi, sigurno ću je i ja nositi kad budem bila u drugom stanju i sigurno ću je čuvati kako bih je jednog dana nosila moja ćerka ili moja bratanica. Volela bih da je neko nosi 2079. godine kada će žena moje krvi izgovoriti: “Nosim haljinu iz Damaska staru čitav vek!”
- napisala je Miona u opisu fotografije.

 

 

makonda-tracker