emotivno

"Prema njoj sam imao odnos kao prema nečemu NEDODIRLJIVOM": Snežana i Uliks – ljubav koja traje decenijama

0

Uliks Fehmiu i Snežana Bogadnović pojavili su se na promociji Sarajevskog filmskog festivala i još jednom nas podsetili zašto su jedan od najskladnijih parova decenijama.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Uliks Fehmiu je nedavno najviše pažnje skrenuo glavnom ulogom u seriji Crna svadba, a tom prilikom je dobio uglavnom simpatije ženskog dela publike, pa se ništa nije promenilo od pre nekoliko decenija kada su mnoge Beograđanke uzdisale za sinom slavnog Bekima Fehmiua i Branke Petrić.

 

Glumac je u skladnom braku sa koleginicom Snežanom Bogdanović, a njih dvoje imaju ćerku Niku koja se bavi režiranjem i živi u Americi.

 

1 / 3 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

― Mogu da kažem kako sam zaljubljeniji u svoju ženu danas nego što sam to bio nekad. Naš odnos je podjednako uzbudljiv kao što je bio i onda, što ne znači da nekom drugom nismo i te kako dosadni. Tih devedesetih gledao sam Snežanu na filmu i bio sam fasciniran njenim talentom i lepotom. Prema njoj sam imao odnos kao prema nečemu nedohvatljivom i nedodirljivom. Zanimljivo je da se nešto slično desilo i mom ocu, samo što je on tada već bio u braku ― ispričao je jednom prilikom Uliks.

 

Uliks i Snežana su nakon odlaska u Ameriku svoje glumačke karijere ostavili po strani i pokrenuli novi biznis - otvorili su pekaru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Fehmiu (@nikafehmiu)

― Imao sam taj utisak kad smo otišli, da vreme koje prolazi nepovratno odnosi uloge koje glumac može da odigra samo u specifičnoj dobi. Pomiriti se sa tim nije bilo lako, ali mi nismo mogli protiv sebe. Nismo mogli da glumimo kad vreme nije bilo za igranje. Ta odluka je imala cenu, a hleb je došao kao blagoslov da možemo od njega da živimo. U tom procesu smo dali sve što smo imali, kao što smo se davali ulogama koje smo radili. A gluma nije trka na sto metara, nego maraton. Već sa 30 godina mi je bilo jasno da nikad neću odigrati Hamleta, ali ću možda igrati Lira ― rekao je Uliks svojevremeno.

 

Porodica Fehmiu uspešno čuva svoj život od radoznalih očiju javnosti, a poznato je da je njihova ćerka Nika rođena 1995. godine, samo godinu dana nakon što su Uliks i Snežana otišli u Ameriku. 

 

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

 

— Ja sam predložila ime, a Uliks ga je odmah zavoleo. U našoj ćerki izmešale su se sve tri religije s naših prostora. Ja sam veoma srećna što ona ima priliku da upozna različite svetove. Jedan deo leta svake godine provede u Beogradu, a drugi u Novom Vinodolskom, na moru. Ona jako voli tu kombinaciju. Novi je njeno detinjstvo, avanture sa Brankom i Bekimom. Beograd su njene sestre Anja i Nina, ćerke mog brata koje zimi dolaze u Njujork. To su jedna velika ljubav i bliskost — ispričala je jednom prilikom Snežana.

 

 

makonda-tracker