inspiriše ga hrabrošću

Uz njegove knjige smo svi plakali: Čuveni pisac ponosno saopštio da je njegov sin sada — žena

1

Proslavljeni književnik ističe da je srećan što sada ima dve prelepe ćerke i da ga inspiriše neustrašivost njegove Haris

foto: Twitter, Khaled Hosseini
foto: Twitter, Khaled Hosseini

Avganistansko-američki pisac Haled Hoseini, autor bestselera "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca", saopštio je na društvenim mrežama da je sada otac dveju ćerki.


Naime, Haris Hoseini, njegov nekada sin, a sada ćerka, transrodna je osoba, što je Hoseini obelodanio na vrlo emotivan način — podelivši ćerkinu fotografiju i dirljivu poruku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled Hosseini (@khosseini)


Juče je moja dvadesetjednogodišnja ćerka Haris izašla pred svet kao transrodna osoba. Znam za Harisino putovanje još od prošle godine i gledao sam je kako prolazi kroz vrlo teške trenutke. Tranzicija je komplikovan proces — emocionalno, fizički, socijalno, psihološki, ali Haris se sa svakim izazovom suočila graciozno, mudro i strpljivo — napisao je Hoseini.


Kako je pisac istakao, nikad nije bio ponosniji na nju. Čuveni književnik pored Haris ima i ćerku Farah, koju je dobio sa suprugom Rojom Hoseini.


Oduševljen sam što sada imam ne jednu, već dve prelepe ćerke — ističe on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled Hosseini (@khosseini)


Hoseini je dodao da ga Harisina neustrašivost inspiriše i da je srećan što je bila toliko hrabra da sa svetom podeli svoje pravo "ja".


Ona je mene i celu našu porodicu naučila mnogo o hrabrosti i istini, o tome šta znači živeti autentično. Znam da je ovaj proces za nju bio bolan, prepun tuge i anksioznosti. Ona je svesna okrutnosti koju trpe transrodne osobe, ali ona je jaka i neustrašiva — poručio je pisac.


On je istakao da je čitava porodica Hoseini uz Haris i da im je čast da je gledaju kako hoda svetom kao žena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled Hosseini (@khosseini)


Biću uz nju na svakom koraku, kao i cela naša porodica. Stojimo iza nje. Privilegija je gledati je kako ulazi u svet kao lepa, mudra i briljantna žena kakva jeste. Neka je Bog blagoslovi — zaključio je Haled Hoseini.


Pratioci poznatog pisca pohvalili su njegovu porodicu jer je puna podrške za Haris, s obzirom na to da potiču iz vrlo konzervativne sredine.

 

 

makonda-tracker