želi da se distancira od nje

Ne želi da bude u srodstvu s njim! Sin Ilona Maska se ODRIČE OCA i menja ime, prezime i pol

3

Sin Ilona Maska podneo je zahtev za promenu imena i prezimena i najavio da želi da se distancira od oca

foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Gzavije Aleksander Mask (18), koji ima blizanca po imenu Grifin, podneo je zahtev u aprilu, odmah nakon svog rođendana, da promeni ime.


On je neophodnu papirologiju podneo u Vrhovnom sudu u Santa Monici u Kaliforniji, a tom prilikom je tražio da se ubuduće zove Vivijan Džena Vilson, što je prezime njegove majke. Takođe, od suda traži da ga prepozna kao ženu.


Među razlozima koje Gzavije — odnosno, sada Vivijan — navodi, jeste i potreba za distanciranjem od svog oca Ilona Maska.

 

Gzavije Mask, Ksavijer Mask
foto: Clint Brewer / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ne želim više da živim s njim, niti da na bilo koji način budem u srodstvu sa svojim biološkim ocem, ni na jedan način, ni u jednom obliku — ističe Vivijan.


Razlog nije preciziran, ali strani mediji spekulišu da Vivijan smetaju transfobični komentari koje je njen otac iznosio u javnosti.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN / POOL


Ilon Mask, danas najbogatiji čovek na svetu, dobio s kanadskom spisateljicom Žastin Vilson u januaru 2000. godine sina Nevadu, koji je preminuo kada je imao samo 10 nedelja. Par je potom ušao u proces vantelesne oplodnje, nakon čega je Vilsonova na svet donela dvojicu sinova — Grifina i Gzavijea.


Mask i Vilsonova potom su dobili trojke dve godine kasnije, kada su rođeni Kaj, Sakson i Demijan, koji danas imaju 16 godina, a milijarder i njegova bivša dele starateljstvo nad sinovima.


S pevačicom Grajms potom je 2020. dobio sina koji je dobio ime X AE A-XII, a potom i ćerku Eksu Dark Siderel.

 

 

 

 

makonda-tracker