(FOTO)

Revolucija MODNE BIBLIJE: Ovo je prvi TRANSRODNI model na naslovnici američkog Voga

0

Svi znaju da je američki "Vog" poznat i kao "modna Biblija", a istorijska promena dešava se upravo u septembarskom izdanju — evo ko je Arijel Nikolson, prvi transrodni model koji se našao na naslovnici.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Modna biblija — Vog — u svom septembarskom izdanju ima istorijske promene. 

 

Američki magazin odabrao je 8 modela za svoju naslovnicu, onu koja se cele godine iščekuje. Na njoj se nalazi i Arijel Nikolson, prva transrodna zvezda kojoj je to pošlo za rukom.

 

Dvadesetogodišnji model pozirala je pored Anok Jai, Bele Hadid, Prešs Li, Kaje Gerber, Jumi Nu, Lurdes Leon i Šeri Ši.

 

Uslikane u Svetskom trgovačkom centru, gde se nalaze i kancelarije Voga, ova raznovrsna skupina modela našla se na verovatno istorijskoj naslovnici, tik pre septembarske Met gale.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Arijel Nikolson nosila je jarkozeleni rolka-džemper s potpisom Kristofera Džona Rodžersa i suknju sa tufnicama u istoj nijansi, istog kreatora. 

 

"Obeležena sam kao transmodel, što ja i jesam, ali nisam samo to. Očigledno da je velika stvar biti prva transrodna osoba na naslovnici Voga, ali u isto vreme ne znamo kakav će biti efekat toga", rekla je Arijel Nikolson.

 

 

Ona je pošla koracima Valentine Sampajo Lavern Koks, prvih trans modela koji su se našli na naslovnicama pariskog i britanskog Voga

 

Sa 13 godina, Arijel se našla u dokumentarcu "Odrastanje kao transrodna osoba", a postala je manekenka u srednjoj školi. Našla se do sada na nekolicini naslovnica, a sarađivala je sa modnim kućama Mark Džejkobs, Miu Miu, Kelvin Klajn, a bila bila transrodna žena koja je bila deo revije za Američku kuću mode.

 

 

makonda-tracker