da li ste znali?

"Voleo sam Zagreb i TU ŽENU, ali sam morao da ODEM": Rale Milenković prvi put O EMOTIVNOM ŽIVOTU, prošlosti i deci

1

Rale Milenković je jedan od naših angažovanijih glumaca, a mnogobrojna priznanja svedoče koliki značaj je on dao srpskoj kinematografiji.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Njegove uloge se pamte i uvek prepričavaju, a čini se poslednjih godina da je zasluženo dobio mnogo više na značaju nego što je to bilo ranije.

 

Rale Milenković je i glumac i reditelj, talentovan za sve i uvek spreman da otvoreno odgovori na pitanja.

Gostujući u emisiji Balkanskom ulicom, Rale je otkrio da je kao mlad bio zaljubljive prirode.

 

‒ U Zagrebu sam živeo od 1981. do 1987. godine. Zaljubio sam se i otišao. Bilo je prekomplikovano da od tate oficira, koji ima četiri ćerke, odvojim najstariju i odvedem je. Pomislio sam da ima pozorišta i u Zagrebu. Sviđao mi se taj grad. I voleo sam tu ženu - iskren je bio glumac.

 

On ima sina Arsenija i ćerku Nataliju koji su njegov najveći ponos u životu.

-  Sin je pravi sportski tip, trenirao je ragbi, sada rukomet. Ćerka svira violončelo, pohađa muzičku školu i ide na solo pevanje. Ima sluh i savršenu šaku za taj instrument, ali je izuzetno radoznala i ne vežba mnogo, pa je sva prilika da neće biti veliki solista. Kada je reč o mojoj deci, jedino mi je važno da ne idu gluva i slepa kroz svet, već otvorenog uma i srca - govorio je Rale o deci.

 

Mnoge interesuje i njegov privatni život nakon razvoda, a Rale se nije ustručavao da odgovori i na to pitanje.

- Razveden sam, ali kao što Mađari lepo kažu, imam svoj par, a to je dramaturg Barbara iz Budimpešte. To je jedna divna žena i mnogo se volimo. Moj ventil je život, trudim se da živim, da sam u nekom miru, da se razumemo život i ja - zaključio je glumac.

 

Rale Milenković je zasigurno veliko ime srpskog glumišta, a zbog svoje skromnosti on ne priča mnogo o svojim velikim ulogama i maestralnom donošenju likova koje je tumačio.

 

 

makonda-tracker