niste znali

On je morao MAJCI da saopšti LOŠE VESTI: Ognjen Amidžić se prisetio velike TRAGEDIJE koja mu je obeležila odrastanje

0

Ognjen Amidžić je jedan od naših najpopularnijih voditelja, a malo ko zna za tragediju koja je obeležila njegovo odrastanje.

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Ognjen Amidžić često ističe kako period ranog detinjstva i osnovne škole pamti kao najlepši.

 

Njegov otac Zoran je bio novinar, a majka je radila u fabrici. Ognjen uvek naglašava da je srećan što je rastao u Šapcu i da manja sredina ima brojne prednosti.

– Moje odrastanje je bilo divno, čitavo sećanje na to mi je baš, baš lepo. Evo, sad kad zamislim. Školovanje mi je bilo fantastično, naročito osnovna škola. Znači, stvarno mogu da se pohvalim time. Odrastao sam u divnom okruženju i u divnoj porodici, tu je uvek bilo puno neke pozitivne energije, uvek veselo, vedro. Ne znam kako da opišem to, možda sam rođen s nekom pozitivnom energijom, s tom nekom veselošću, pa se to prelilo na okolinu i sad, kad me pitaš o detinjstvu, mogu jedino da ti kažem da me za taj period vezuju najlepše uspomene. Period od rođenja pa do kraja srednje škole ne bih menjao – rekao je voditelj.

 

Ognjena je velika tragedija zadesila kada je imao samo 16 godina. Njegov otac ubijen je 9. oktobra 1991. godine na Baniji u Hrvatskoj, dok je obavljao novinarski zadatak sa kolegama. Iz zasede, sa 200 ispaljenih metaka ubijeni su Zoran Amidžić, urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović, snimatelj, Dejan Milićević, asistent snimatelja i Sretan Ilić, urednik Radio Šapca.

 

1 / 12 Foto: G.G./ATAImages

 

Najteži zadatak je pripao Ognjenu koji je morao majci i sestri da saopšti strašne vesti.

 

– U jedan sat posle ponoći policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen – rekao je Ognjen.

 

Podsetimo, Ognjen Amidžić uživa u skladnom braku sa Danijelom Dimitrovskom, sa kojom ima sina Mateju.

 

 

makonda-tracker