otvorena

PET PUTA je pokušala da zatrudni ovim putem: Goca Tržan otkrila da li je vantelesna oplodnja napokon uspela

1

Borba Goce Tržan i Raše Novakovića već dugo traje, a pevačica se nedavno upustila u peti po redu proces VTO u Pragu.

foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages
foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Pevačica Goca Tržan nedavno se u Pragu po peti put podvrgnula procesu vantelesne oplodnje sa svojim suprugom Radomirom Novakovićem, zbog čega je odustala i od učešća na "Pesmi za Evroviziju".

 

 

Njihova borba već dugo traje, a uvek kada se priprema za sam proces VTO, Goca se podvrgava teškoj hormonskoj terapiji.

 

Borba za potomstvo zvuči plemenito, a zapravo je reč o kuluku, teškoj muci i pritisku. Nimalo nije lako istrpeti hormonsku terapiju. Mesec dana se osećam kao da sam luda i imam bipolarni poremećaj, loše sam volje... Naduje mi se stomak jer zadržavam vodu. Ma mozak mi se naduje! A onda posle svega što prođem sledi neizbežno pitanje: "Da li vam je uspela vantelesna oplodnja?" Ma ajde, ma*š više! Preko glave mi je da odgovaram na takva pitanja, jer je to moja intima, koja je vrlo osetljiva — ispričala je nedavno.

 

1 / 13 Foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

 

Ipak, Goca Tržan saopštila je da vantelesna oplodnja ni ovoga puta nije uspela.

 

— Ne bih sad da pričam o tome zato što sam dobila rezultate i negativni su, nisam trudna — sa knedlom u grlu saopštila je rezultate u emisiji "Premijera".

 

Ona je nedavno priznala da je proces emotivno iscrpljujući kada doživi neuspeh.

 

Svaki put se nadate, a kada ne uspete, očekivano je da padnete. Međutim, ne želim da se predam, iako hormonske terapije koje prate proces nisu nimalo lake. Želim da verujem da je moguće jer smatram da moj suprug i ja zaslužujemo bebu. Mnogo je važno da svemu tome pristupate pozitivno, pa čak i ako ne uspe, ne znači da smo on i ja manje vredni kao ljudska bića. Odavno sam se sa tim pomirila.

 

 

makonda-tracker