(foto)

Postao je glumac u SEDMOJ deceniji — i veliki je šmeker! Znate li u kojim serijama smo gledali OCA Viktora Savića?

0

Kasno se priključio svetu glumce, ali zato je Jovan Savić za kratko vreme postigao uspeh za koji su mnogima potrebne decenije!

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Serija "Pet" reditelja Balše Đoga okupila je mnoštvo priznatih i popularnih domaćih glumica, a među njima su bile Jelena Đokić, Marija Karan, Hristina Popović, Gala Videnović i Milena Radulović, dok je jedina glavna muška uloga poverena je naturščiku Jovanu Loletu Saviću.

 

 

On je ulogu dobio spletom zanimljivih okolnosti, a još zanimljivije je da je u pitanju otac popularnog glumca Viktora Savića, čime su se "upisali" na spisak poznatih očeva i sinova u svetu glume.

 

Osim glume, Jovan Lole Savić je muzičar, pevač, bluzer i jedan od osnivača benda “Zona B”.

 

Jednom prilikom je Jovan otkrio kako je dobio prvu ulogu.

 

Pre tačno tri godine gostovao sam s nekoliko muzičara u Jutarnjem programu RTS-a povodom projekta "Stari rok majstori". Sećam se, bila je subota, rano jutro, mi smo najavljivali poslednji od tri koncerta koji je trebalo da se održi u "Zvezdara teatru". Nakon mesec i po dana, dolazi Viktor kod mene i kaže mi kako mu je reditelj Balša Đogo pokazao mobilni telefon na kojem je bila moja slika. Ja u čudu. Ne shvatam o čemu se radi, a sin mi kaže da Balša sprema neku krimi-seriju, za koju ima scenario u kojem ima dva razrađena lika. Ženski, koji je namenio Jeleni Đokić, i muški, koji bi želeo da glumim - ja! Video me je kada sam gostovao na RTS-u i odlučio da lik Bogdana Stanića Skocija poveri naturščiku — rekao je pre par godina Savić u intervjuu za "Politiku".

 

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

 

On otkriva da se nikad ranije nije bavio glumom.


Snimao sam seriju godinu dana. Nisam namerno ništa gledao jer hoću da se iznenadim. Nisam znao da imam dar za glumu. Možda će ova uloga da odredi moj dalji put i buduću karijeru. Balša je izvukao nešto iz mene što nisam znao da imam — ispričao je Lole Savić.

 

Viktoru su rekli: „Ćale ti je postavio nove standarde! Ni zbog čega se ne buni, zna uloge, celu scenu.” A ja sam prosto morao tako da bih se opustio. I u muzici vam je slično. Pošto uglavnom radim obrade, ako ne znam tekst, ne mogu da uđem u melodiju i nikome onda nisam interesantan – objasnio je Jovan za "Politiku".

 

Jovan Savić glumio je i u seriji "12 reči", gde je igrao Gojka Ivanovića, oca glavnog lika Miloša, kog je odglumio upravo njegov sin Viktor. Starijeg Savića gledali smo i u serijama "Senke nad Balkanom", "Žigosani u reketu", "Urgentni centar"...

 

 

makonda-tracker