"susreli smo se, bez da se susretnemo..."

Imao je nepune dve godine kada je ostao bez njega — i tu ranu nosi čitavog života: Istina o ocu Relje Popovića

0

Mada su mnogi pretpostavljali da je Reljin otac velika ljubav njegove majke, glumac Faruk Begoli, to je netačno. Reljin tata bio je sportski novinar Srđan Popović, a muzičar je o njemu govorio u retkim prilikama...

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Muzičar Relja Popović stekao je tokom protekle decenije veliku popularnost na domaćoj javnoj sceni. Osim po svojoj karijeri, veliku pažnju privlači i Reljin privatni život i ljubav sa Nikolijom Jovanović, s kojom ima dve ćerke, stariju Reu i mlađu, čije ime javnosti još uvek nije poznato. 

 

 

Baš kao što nikada ne govori o svojim ćerkama, Relja retko kada govori i o ostatku svoje porodice i roditeljima. Malo ko zna ko su bili Reljini roditelji, a on je jednom prilikom otkrio o njima detalje koji javnosti nisu bili poznati. 

 

1 / 11 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Njegova majka bila balerina i ikona Narodnog pozorišta, Zoja Begoli. Zoja Begoli je bila solistkinja baleta i repetitor Narodnog pozorišta, profesor na Odseku za balet na Akademiji umetnosti, ali i na glumačkom odseku, a radila je i kao pedagog čuvene škole "Lujo Davičo". Ljubavna priča Zoje Begoli i dalje je jedna od najvećih u svetu glume. Ona je bila u braku sa jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem, a i nakon razvoda zadržala je njegovo prezime.

 

 

Mnogi zbog toga pretpostavljaju i da je Faruk Begoli Reljin otac, što nije tačno.

 

Pisali su da je Faruk Begoli moj otac, što nije. Prosto, i ja bih se tako prezivao, ako mi se majka već preziva Begoli i ako mi je otac Begoli, jako teško bi bilo da ja budem Popović. Pokušavali su čak da naprave razne konstrukcije kako pokušavam da sakrijem svoje albansko poreklo. Čak i da sam Albanac, ili odakle god, ja ne bih pokušavao da sakrijem svoje poreklo. Imam podjednaku ljubav prema svim narodima i prema svim dobrim ljudima i podjednako ignorišem sve loše ljude — rekao je Relja za IDJTV.

 

 

Njegov otac jeste Srđan Popović, nekadašnji sportski novinar.

 

Moj otac je bio sportski novinar, najveći deo svog života je proveo u listu "Večernje novosti", gde je i moj ujak, mamin brat, radio. Bio je veliki navijač Partizana — rekao je Relja, koji je od oca "nasledio" tu ljubav.

 

 Zadnju noć života je proveo sa igračima Partizana, a ja i danas nastavljam tu neku tradiciju. Sport i Partizan su obeležili njegov život na jedan način, dok sam ja na fakultetu isto studirao novinarstvo, voleo sam da pišem i dotakao to nešto što je bio moj otac, potpuno nesvestan da se to dešava. Nekako smo se susreli, bez da se susretnemo.

 

Reljin tata je umro kad je on imao svega godinu i po dana, što je bol za ceo život.

 

Mama mi je rekla da sam na nekoj od sahrana, kada je našem drugu umro tata, pitao: ,,Kome je gore?" Tom našem drugu, koji je izgubio tatu sa 15 godina ili meni, koji sam izgubio tatu sa godinu i po dana. Vrlo je teško odgovoriti na to pitanje. Naravno da bih voleo da sam mogao da zapamtim svog oca, da je to sigurno jedna rana koju nosim ceo život — ispričao je Popović u emisiji ,,Balkanskom ulicom".

 

 

makonda-tracker