mamina najveća podrška

"Nikom ne bih poželela ono što sam prošla!" Viktorija Azarenka posle bitke za starateljstvo sa sinom očarala Australiju

0

Jedna od najboljih teniserki sveta ponovo uživa u svom poslu, a u tome ima najlepšu podršku. Nakon strepnji da će izgubiti starateljstvo nad detetom i odluke da se povuče iz tenisa, Viktorija i mali Leo su zajedno — nasmejani i spremni za nove pobede!

foto: Rob Prange / Spain DPPI / DPPI / LiveMedia / Profimedia
foto: Rob Prange / Spain DPPI / DPPI / LiveMedia / Profimedia

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u četvrto kolo Australijan opena prvi put od 2016. godine, pobedom na Ukrajinkom Elinom Svitolinom, rezultatom 6:0, 6:2. Nekadašnja prva igračica na WTA listi nije se suočila ni s jednom brejk loptom i igrala kao u danima najvećih uspeha, a na konferenciji za medije nakon meča imala je posebnog gosta — svog sina Lea.


Mališan je, kao i njegova mama, sve vreme nosio naočare za sunce i više puta nasmejao sve prisutne, a mediji javljaju da je definitivno uspeo da "ukrade šou". Kada su ga okupljeni novinari zamolili da oceni učinak njegove mame, on je odgovorio: "Neverovatno", a mama mu se zahvalila na komplimentu i ponosno ga ljubila.

 

 

Kako je Azarenka istakla, to što je mama ni najmanje ne smeta njenoj karijeri.

 

To definitivno nije distrakcija, nikad to neću reći — istakla je Viktorija. — Nije lako biti roditelj. On je svoja ličnost. Ne znam otkud mu to (smeh). Osećam se tako privilegovano što on može da bude ovde sa mnom. Ovakvi trenuci su mi dragoceni. To što mogu ovo da podelim sa svojim sinom je neverovatno.


Azarenka je pre četiri godine proživela pravu dramu tokom borbe za starateljstvo nad Leom, jer je njen bivši dečko i dečakov otac Bili Mekigen insistirao da on bude jedini staratelj.

 


Mali Leo stigao je na svet u decembru 2016. godine, a Viktorija i Bili raskinuli su već sledeće godine. Iako se teniserka nadala da će se odmah dogovoriti oko starateljstva, ispostavilo se da Amerikanac ima drugačije planove i ubrzo je započela bitka zbog koje se Beloruskinja na neko vreme povukla iz tenisa. Budući da ona nije državljanka Sjedinjenihi Američkih Država, gde je rodila dečaka i gde je živela s njim i njegovim ocem, sud nije dozvolio da Viktorija izvede dete iz Kalifornije. Ona je zato odustala od turnira na kojima je trebalo da nastupa, a početkom 2018. godine je odlučeno da se suđenje nastavi u Belorusiji, ali ubrzo potom je slučaj vraćen u Los Anđeles.

 


Iste godine, Azarenka se vratila tenisu, a priznala je da joj je bilo teško dok se borila za pravo da bude sa svojim sinom.


Nikome ne bih poželela ono što sam ja proživela, ali to je deo života — rekla je ona jednom prilikom.

 


Mediji su potom javili da je Viktorija Azarenka dobila starateljstvo nad Leom, a ona je otkrila da su zajedno proveli period samoizolacije na početku pandemije virusa korona. Najavila je da će jednog dana napisati knjigu o svemu što joj se dogodilo, a nedavno je istakla da Leo ima izražen takmičarski duh.


On uvek želi da pobedi u svemu. Nemoguće je da igrati se s njim i pobediti ga. Za mene je to izazov jer i ja volim da pobedim — otkrila je ona nedavno kroz osmeh.

 

 

makonda-tracker