neguju običaje

Stefanu i Tari se posebno dopada pijukanje: Jelena Đoković otkriva kako izgleda proslava Božića u njihovoj porodici

0

Supruga najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta Novaka Đokovića otkrila je da su oni najčešće praznične dane provodili u hotelima zbog prirode Novakovog posla, ali su prošle godine uspeli da obeleže Božić u kućnoj atmosferi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Poznato je da Jelena i Novak Đoković drže do tradicije, pa im je veoma stalo do porodične proslave Božića, što nije uvek moguće.


Praznike smo do sada najčešće provodili na putu, u hotelu, jer Novaku počinje sezona već prvih dana januara. Zato nam je bilo bitno da na taj dan poštujemo tradiciju zajedništva i podrške članu kome je to najpotrebnije. To je za našu putujuću porodicu vrlo važno. Neretko nas je obradovao titulama i pobedama na Božić, što je nama bilo vrlo simbolično — istakla je Jelena za Kurir.


Ponosni roditelji Stefana i Tare prošle godine su zajedno slavili Božić, a mališanima su se dopali običaji.

 

Prošle godine smo uspeli da proslavimo sa tatom Božić u kućnoj atmosferi, jer je Novak kasnije putovao u Australiju. Ispoštovali smo većinu običaja, od pijukanja i traženja "slatkog blaga" u slami, do položajnika, badnjaka i česnice. Deca su baš uživala i raduju se Božiću. Pitali su me da li će opet pijukati, izgleda da im je to bilo najdraže. I ja se radujem Božiću, sada su oboje odrasli dovoljno da i sami učestvuju u pripremama, pa će nam svima biti milije — kaže Jelena Đoković.

 


Ona je otkrila i da Novak, kada je kod kuće, deli s njom sve obaveze oko dece, a ona mu rado prepušta neke od njih kako bi uživao u toplim porodičnim trenucima.


Oboje smo zaduženi za sve, možda Novak čak i više kad je tu. Tada se tiho povučem i pustim Novaka da preuzme sve te slatke momente jer znam koliko su dragoceni, a on to oberučke prihvati. Klinci obožavaju knjige. Od kad je pošao u školu, Stefan je prešao na druge knjige koje čitamo po poglavljima pred spavanje, a Tara još uvek voli ilustrovane priče. Vole bajke, poučne priče, priče o životinjama — objasnila je Jelena.


 

 

makonda-tracker