uspešna na svim poljima

MARIJA VELJKOVIĆ DELI MUKE OSTALIH MAMA: Da imam još OVO, sigurno bih bila savršena majka!

0

Šarmantna glumica i voditeljka ponosna je mama troje dece i razbija mit o tome da žena ne može da ima sve.

foto: Vladimir Šporčić

— Skoro sam shvatila da sam po ceo dan na nogama, da čak i jedem stojeći. Dok nisam rodila decu spavala sam do deset, a sad u stajem u pola sedam, ali dobro, ne možete baš sve da imate u životu. Ako su mi zvezde naklonjene tog dana, ujutru ukradem 10-15 minuta da popijem kafu s nogu, pa da onda spremim decu i odvedem ih u vrtić, pre nego što se uputim kod frizera. Nakon toga idem na posao, gde se našminkam uoči ulaska u studio, u kome provodim onoliko vremena koliko zahteva emisija koju snimam.

 

Marija ističe da se vole, ali da ne želi da zvuči kao da je sve idealno.

 

 Jeste, volimo se i uživamo jedni u drugima, ali čini mi se da se nekad ceo lokal isprazni kad mi uđemo unutra koliko se deremo.

 

Da ima još tri sata dnevno, sigurno bi bila savršena majka.

 

foto: Dragan Kadić

Svakom od nas fali vremena jer ga u toku dana konstantno gubimo na razne gluposti: gužve u saobraćaju, čekanja u redu. Stalno negde žurimo. Svi želimo da živimo bolje, da radimo po dva-tri posla ne bismo li priuštili deci nešto više. Sada se toliko brzo živi, da je pravi izazov postići sve.

 

Ipak, i u tako prenatrpanom rasporedu uspeva da pronađe trenutke samo za sebe.

 

— Desi se i to ponekad, recimo kad završim ranije snimanje. Tad obično sednem negde da popijem kafu. Ćutim i uživam u miru i tišini, sama sa sobom. Nekad se viđam sa prijateljima. U poslednje vreme sam počela češće da idem u pozorište, jer sam to u jednom trenutku potpuno zapostavila.

 

Da bi mogla sebi da priušti takve trenutke, pomaže joj bezrezervna podrška supruga.

 

 Bitno je da onaj s kim živite i delite životni prostor razume ono što radite. Svojom profesijom sam se bavila i pre nego što sam se udala i smatram da je za moje mentalno zdravlje bilo dobro što sam se brzo nakon porodiljskog odsustvavraćala na posao. Ma koliko bilo bolno odvajanje od dece, za ženu je važno da ostane u svakodnevnim tokovima. I Milan je to razumeo — zaključuje voditeljka.

 

 

makonda-tracker