iznova šokiraju

Misteriozni muškarac u kraljičinoj sobi i Čarlsovi vreli razgovori: 8 skandala koje britanska kraljevska porodica čezne da zaboravimo

0

Priličan broj skandala vezuje se za najpoznatiju porodicu na svetu, a neke smo - iako su prilično šokantni - polako počeli da zaboravljamo...

 

6. Tampaks-gejt

 

foto: Profimedia

Davne 1992. godine - nedugo posle objave razvoda princeze Dajane i princa Čarlsa - detalji intimnog razgovora princa Čarlsa i Kamile Parker-Bouls (sada vojvotkinje od Kornvola) objavljeni su u javnosti i izazvali ogromnu sramotu.

 

Nepodnošljiva princeza - koja to još NIJE: Pred kraljevskom porodicom je NEZAPAMĆEN SKANDAL

 

Snimci su nazvani Camilla-gate i u celosti su objavljeni u australijskim i nemačkim medijima, a delimično i britanskim. Jedan od najgorih momenata je onaj kada Charles kaže da hoće da bude Kamilin uložak

 

7. Squidgey-gate

 

foto: Profimedia

Još jedan sramotni snimak telefonskog razgovora bio je Squidgey-gate, koji je objavio The Sun 1992. godine. To je razgovor iz 1989, vođen između princeze Dajane i njenog prijatelja Džejmsa Gilbija. U razgovorima, koji su dosta lični, Gilbi ju je nazvao squidgey (ukusnom). Dajana je kasnije priznala Martinu Baširu u veoma poznatom intervjuu da se razgovor zaista desio, ali je porekla da su imali aferu.

On je veoma osećajna osoba, ali implikacije razgovora su bile da smo bili u vezi što nije tačno", rekla je povodom tog slučaja.

8. Momenat kada je princ Čarls vređao reportera BBC-a

 

foto: Profimedia

Kraljevska porodica i britanska štampa oduvek imaju burne odnose, ali je prezir kraljevske porodice prema medijima postao očigledan 2005. godine kada su princa Čarlsa prečuli kako govori o jednom reporteru.

 

Biće mu zabranjeno da ima najboljeg drugara: Princ Džordž kreće u školicu i suočava se s novim pravilima

 

Tokom skijaškog odmora u Klosteru u Alpima, porodica je upitana o budućem venčanju Čarlsa i Kamile, a pitanje je postavio BBC dopisnik.

Ovi prokleti ljudi", rekao je Charles ispod glasa svojim sinovima Vilijamu i Hariju. "Ne mogu da podnesem tog čoveka. Stvarno je grozan, zaista jeste."
 

 

 

makonda-tracker