iznova šokiraju

Misteriozni muškarac u kraljičinoj sobi i Čarlsovi vreli razgovori: 8 skandala koje britanska kraljevska porodica čezne da zaboravimo

0

Priličan broj skandala vezuje se za najpoznatiju porodicu na svetu, a neke smo - iako su prilično šokantni - polako počeli da zaboravljamo...

3. Kada je princ Hari otišao na odvikavanje (i ostao tamo jedan dan)

 

foto: Profimedia

Prilagoditi kraljevsku porodicu - instituciju s korenima u tradiciji i drevnim vrednostima - sa modernim vremenima i sve liberalnijim društvenim shvatanjem nije lako. Na primer, pušenje marihuane u tinejdžerskim godinama nekima nije ništa naročito šokantno. Međutim, kad to uradi jedan od najpoznatijih tinejdžera na svetu, onda jeste.

 

Kejt Midlton nasmejala svet svojim nadimkom iz školskih dana: Danas je vojvotkinja od Kembridža i ikona stila, a nekad...

 

Kada je obelodanjeno da je šesnaestogodišnji princ uhvaćen kako puši travu na posedu Highgrove, to je stiglo na naslovne strane tada nacionalnih News of the World. Ono što se često zaboravlja jeste da je kao kaznu i nauk princ Čarls svog sina poslao na odvikavanje - na jedan dan. Princ Hari se tada sastao sa zavisnicima na odvikavanju od kokaina i heroina u centru u južnom Londonu.

 

4. Krivični dosije princeze Ane

 

foto: Profimedia

Kraljičina jedina ćerka princeza Ana postala je prva visoko rangirana osoba iz kraljevske loze koja je dobila krivični dosije 2002. godine. Ona je priznala krivicu na optužbu da je njen pas Doti napao dvoje dece.

 

Dešava se čak i princezama: Zaljubljenice u modu razočarane u Kejt Midlton, a razlog je OVA haljina (FOTO, ANKETA)

 

Kako je izvestio BBC, princeza Ana je morala da se pojavi na sudu i plati kaznu od 500 funti, odštetu od 500 funti, drži psa na povocu u javnosti, organizuje dresuru za Doti i plati sudske troškove od 148 funti. Isti pas je navodno napao i kraljičine korgije.

 

5. Kada je tinejdžer princ Čarls naručio brendi

 

 

A post shared by Style Hermit (@style_hermit_london) on

 

Iako to sada ne deluje skandalozno, 1963. godine princ Čarls je izazvao pravi haos kada je ušao u pab i naručio alkoholno piće.

 

Desilo se to tokom školske ekskurzije na ostrvo Luis u Škotskoj, kada je kraljičin prvorođeni sin ušao u lokalni pab i naručio čeri brendi. Tu je bio prisutan i reporter časopisa Vanity Fair i incident je stigao na naslovnice svetskih novina. Bakingemska palata je prvo porekla, a zatim priznala da se to uopšte desilo, a princ je navodno izjavio da se i dalje trgne na reči "čeri brendi". Što se tiče tog paba, postao je legendarno mesto i njegovo zatvaranje 2014. godine dospelo je u nacionalne vesti.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker