Otkivamo

Priča koja će vam otopiti srca: Željko Joksimović otkriva kako je nastala pesma posvećena Jovani (FOTO)

0
Popularni pevač je uspeo da svoju emociju pretoči u stihove i napiše neke od najlepših ljubavnih pesama. Evo kako je to uspeo!
foto: Instagram
foto: Instagram
Željko Joksimović
Jovani

Željko Joksimović: Hiljade nota sam posvetio Jovani

Facebook

Dragi svi, često dobijam pitanja kako su nastale moje pesme. I dok sam pričao o tome u pojedinim intervjuima shvatio sam da je svaka priča za sebe i da bi bilo zanimljivo da ih podelim sa vama," napisao je Željko na svojoj Facebook stranici.


Nisam te zbog lepote voleo Jovani
 

 

Tog dana se rodio moj sin Kosta. Jovana je već bila u bolnici, ja sam otišao do studija i čekao da me pozove. Stigao mi je mail - pesma za Željka. Neki mladi dečko iz Makedonije. Već sa prvim taktovima sam znao da je to dobra pesma. Očarala me je melodija i atmosfera. Kad sam je poslušao, prvo sam pomislio: "Stadion". Ima tako himničan refren. Tekst je pisala sestra kompozitora. Tako iskren i jednostavan. Zapravo sve što je jednostavno je i lepo. Osetio sam da nisu hteli da komplikuju, da je tekst u službi muzike. Demo je pevao jedan dečko iz Makedonije koji je toliko dobro otpevao da sam pomislio "Zašto nije pevao on?" Godinu dana sam je aranžirao. Punih godinu dana. Sada u melodiji čujem toplinu, emociju, jednostavnost i beskonačnost koju sam želeo da postignem", objasnio je Željko svoj mučan rad u želji da prikaže svoju iskrenu emociju na što bolji način.

makonda-tracker