nesvakidašnja priča

Zvali su je "žena sa 100 ljubavnika": Kontroverzan ljubavni život najveće zavodnice 90-ih i danas se prepričava

0

Nekada čuveni seks simbol, a danas veliki borac za prava životinja

LJUBAVNI ŽIVOT BRIŽIT BARDO SE I DANAS PREPRIČAVA
LJUBAVNI ŽIVOT BRIŽIT BARDO SE I DANAS PREPRIČAVA foto: NANA PRODUCTIONS / Sipa Press / Profimedia

Brižit Bardo, uprkos njenom često kontroverznom načinu života, ostala je jedna od najpoznatijih žena na svetu. 

 

Njene golišave fotografije i scene kojie je igrala u filmovima bile su deo rastućeg novog talasa francuske kinematografije, i iako nije glumila u filmu od 1973. godine, njeno nasleđe je neosporno.

 

Čuvena francuska glumica i aktivistkinja danas slavi 90. rođendan, a upamćena je podjednako dobro po uzbudljivom privatnom životu kao i po filmografiji.

Tokom decenija svoje karijere, posebno u ranim godinama u filmu, Brižit je imala nekoliko kultnih ljubavnih afera sa kolegama, a udavala se četiri puta. Ovo je prilika da se prisetimo svih muškaraca koji su u njenom životu ostavili trag i s kojima je i zakonski bila u braku.

 

Njen prvi muž - Rodžer Vadim


Godine 1952, sa 18 godina, Brižit se udala za režisera Rodžera Vadima, koji je bio šest godina stariji od nje. Bilo je to godinama pre nego što je stekao reputaciju zavodnika zbog svojih veza sa mladim i lepim glumicama (poput Džejn Fonde).

 

RODŽER JE BIO PRVI MUŽ BRIŽIT BARDO
RODŽER JE BIO PRVI MUŽ BRIŽIT BARDOfoto: Films Marceau - Paradox Producti / Christophel Collection / Profimedia

Razdvojili su se 1956. i razveli se 1957. godine, ali su ostali dobri prijatelji i radili zajedno i narednih godina.

 

Započela je aferu sa kolegom iz filma "I Bog je stvorio ženu" Žan-Luisom Trintinjanom 1956. godine, što je doprinelo raspadu njenog braka. Žan-Luj je u to vreme takođe bio oženjen glumicom Stefanom Odran, ali su se razveli kasnije te godine.

 

Glumci su živeli zajedno dve godine, ali to nije potrajalo, posebno zbog toga što je Brižit započela još jednu aferu sa muzičarem Gilbertom Bekaudom. Ona i Žan-Luj su raskinuli 1958. godine, što je dovelo do kratkog pada za glumicu.

 

Njen drugi muž - Žak Šarije


Brižit se, međutim, brzo oporavila i pronašla ljubav sa glumcem Žakom Šarijeom, njenim kolegom iz filma "Babete ide u rat". Započeli su burnu romansu i vezali se 1959. godine, dobivši sina samo sedam meseci kasnije, iako je Brižit priznala u intervjuima u to vreme da je majčinstvo nije zanimalo. 

ŽAK JE BIO DRUGI MUŽ BRIŽIT BARDO
ŽAK JE BIO DRUGI MUŽ BRIŽIT BARDOfoto: Lisbon Films / Christophel Collection / Profimedia

1962. su ipak objavili da se razvode, delom zbog afere glumice sa holivudskom zvezdom Glenom Fordom. Njihovog sina Nikolasa-Žaka Šarijea je uglavnom odgajao njegov otac. Dečak je imao malo kontakta sa svojom biološkom majkom dok nije postao punoletan.

 

Svoju glumačku karijeru je nastavila punom snagom, nakon što je do tada postala glavna zvezda i kratko živela sa muzičarem Bobom Zagurijem između 1963. i 1965. godine.


Njen treći muž - Gunter Sah


Njen treći brak sklopljen je 1966. sa nemačkim milionerom i plejbojem Ginterom Saksom, koji joj se udvarao tako što je helikopterom preleteo njenu vilu na francuskoj rivijeri i bacio mnoštvo ruža iznad njenog doma. Ona je navodno započela aferu sa pevačem Majkom Sarneom samo nekoliko dana nakon venčanja.

GUNTER JE BIO TREĆI MUŽ ČUVENE GLUMICE
GUNTER JE BIO TREĆI MUŽ ČUVENE GLUMICE foto: Profimedia

Ni njihov brak nije potrajao, razišli su se 1968. i razveli 1969. Ona je 1968. započela vezu sa glumcem Patrikom Žilom, svojim kolegom u filmu "Medved i lutka", koja je okončana 1971. godine.


Tokom naredne dve decenije, Brižit je imala nekoliko romansa vrednih pažnje, uključujući pevača Serža Genzbura, barmena i instruktora skijanja Kristijana Kalta, pisca Džona Gilmora, glumca Vorena Bitija i još mnogo toga.

 

Njene najduže romanse u to vreme bile su sa vajarom i glumcem Miroslavom Brožekom, između 1975. i 1979. godine, kome je čak i pozirala za neke skulpture; i francuskim televizijskim producentom Alanom Bougrejn-Dubourgom, između 1980. i 1985. godine.

 

Njen četvrti muž -Bernard d'Ormale


U julu 1992. Brižit je upoznala Bernara d'Ormala, biznismena i savetnika Žan-Mari Le Pena, bivšeg lidera krajnje desničarske francuske političke partije Nacionalni skup. Već sledećeg meseca su se venčali.

BRIŽIT JE SA POSLEDNJIM SUPRUGOM OSTALA U BRAKU DO DANAS
BRIŽIT JE SA POSLEDNJIM SUPRUGOM OSTALA U BRAKU DO DANAS foto: Jacques Heripret / Starface / Profimedia

Njihov brak je u to vreme inspirisao Brižit da popravi vezu sa sinom, a njena zajednica sa Bernardom je od tada ostala čvrsta. Njihov brak je trajao duže nego njena prethodna tri zajedno.

 

U svojoj knjizi "Larmes de combat", Brižit je govorila o tome zašto je imala toliko afera i svojih kratkotrajnih veza. "Sa svakom vezom, stalno bih se vraćala u potragu za drugim ljubavima kada bi sadašnjost postala mlaka. Ne volim ono između, manje dobro."

 

- Uvek sam tražila strast. Zato sam često bila neverna. Kada bi strast bila na izmaku, spakovala bih kofere.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Za ovaj par ne postoje godine 

 

 

makonda-tracker