porodična idila

U braku su već 16 godina & kuma im je jedna od najbogatijih Srpkinja: Ko je lepa i uspešna supruga Nikole Grbića?

0

Nekadašnji odbojkaš danas proslavlja svoj 51. rođendan.

Nikola Grbić uživa u porodičnom životu
Nikola Grbić uživa u porodičnom životufoto: Photo: Ivica Veselinov

Nikola i Vanja Grbić poznati su kao braća koja su našoj zemlji donela brojna sportska odličja.

 

Obojica iza sebe imaju blistave karijere, a Nikola se i dan danas bavi odbojkom, doduše, sada kao selektor nacionalnog tima Poljske.

 

Iako su im životi ispunjeni ogromnim sportskim uspesima, braća Grbić neretko ističu da je za njih najveće životno dostignuće njihova porodica.

 

Mada se malo zna o njegovom privatnom životu, poznato je da Nikola Grbić godinama unazad uživa u skladnom braku sa suprugom Stanislavom.

 

Pre nego što je svoju mirnu luku zauvek pronašao u supruzi Staši, kako je odmilja zove, nekadašnji odbojkaš bio je oženjen svojom ljubavi iz školskih dana Milicom.

 

Njih dvoje nisu imali dece, a nakon pet godina zajedničkog života 2003. odučili su da stave tačku na svoj brak

 

Tri godine nakon toga, 2006. nosilac olimpijske zlatne medalje ponovo je dao šansu životu u dvoje, kada je "sudbonosno da" izgovorio sadašnjoj ženi Stanislavi.

 

Kruna njihove ljubavi su dva naslednika, sinovi Matija i Miloš, a kako i sam Nikola često napominje, najveću u logu u njihovom vaspitanju ima upravo njegova lepša polovina.

 

– Njena uloga je ogromna, ali ona je puna razumevanja, izuzetna žena. Trudim se da pomognem koliko mogu, ali najveći teret pada na nju pogotovo dok je Miloš beba i dok u potpunosti zavisi od nje. Ona je posvećena supruga i majka, ali i inače odgovorna osoba. Sada sam miran jer imam potpuno poverenje u nju. Biti sam sa dvoje dece iziskuje izuzetan napor, odgovornost i spremnost – govorio je odbojkaš nakon rođenja drugog sina.

 

Grbić sebe ne smatra strogim tatom, ali ističe da kada su deca u pitanju svoju volju itekako zna da sprovede u delo.

 

– Staša i ja se dogovaramo kako da uspostavimo isti pristup prema deci. Postoje stvari preko kojih se ne prelazi i koje se ne dopuštaju, ali ima i onih o kojima mora da se diskutuje. Uvek smo složni, a kada je tako, onda je sve drugo lako. Ne bih rekao da sam strog otac, ali svoju volju i odluke umem da sprovedem u delo bez vike. Moram priznati da kada sam ja odrastao nije bilo tako, ali tada su bila druga vremena – ispričao je jednom prilikom Grbić za magazin Story.

 

Ono što malo ko zna jeste to da je Stanislavi i Nikoli na venčanju kumovala jedna od najbogatijih Srpkinja na svetu Jelena bin Drai.

 

Naime, i Jelena i Staša poreklom su iz Žablja, te su najboje prijateljice gotovo ceo život. Lepša polovina poljskog selektora neretko posećuje svoju drugaricu u Dubaiju, o čemu svedoče i zajedničke fotografije sa Instagrama.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Vanja Grbić u jeku sportske euforije otvorio dušu u Sceniranju

 

makonda-tracker